Bunun üzerine uzunca bir süre araştırma yapan İtalyan yetkililer, yapmış olduğu açıklama ile birlikte gündeme bomba gibi düştü.

Samsung ve Apple telefonları mı yavaşlatıyor?

Yapılan araştırmalar sonucu İtalyan Rekabet ve Piyasa Kurumu tarafından Samsung ve Apple’a, toplamda 15 milyon euro para cezasına verildi. Cezanın nedeni ise iki dev firmanın izlemiş olduğu planlı yavaşlatma stratejisi olarak gösterildi.

Geçtiğimiz Ocak ayında ortaya atılan iddialar üzerine, detaylı incelemelere başlayan yetkililer, söz konusu iki şirketin izlemiş olduğu stratejinin ticari ahlaka uygun olmadığı gerekçesiyle para cezasına çarptırdı.

Yapılan araştırma sonucu rastlanan bulgulara göre, düzenli olarak yayınlanansistem güncellemelerinin telefonları bariz ve kasıtlı şekilde yavaşlattığı ortaya çıktı.

Daha sonrasında ise Amerikalı şirkete, 10 milyon euro para cezası veren Rekabet Kurumu, Samsung’a ise de 5 milyon euro‘luk para cezasına verileceğini kamuoyuna duyurdu.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimi aylarda Apple, gündeme damga vuran bir takım açıklamalarda bulunmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklama ile birlikte yetkililer, eski nesil cihazları bilerek yavaşlattıklarını itiraf etmişlerdi.

Samsung  ise geçtiğimiz saatlerde yapılan duyuru ile birlikte, Rekabet Kurumu tarafından verilen karara itiraz edeceklerini açıkladı. Eski nesil cihazlarında kasıtlı olarak yavaşlatmaya yönelik bir güncelleme yayınlamadıklarını belirten teknoloji devi, her daim kullanıcılarına en kaliteli deneyimi sunmayı kendilerine ilke edindiğini özellikle belirtti.(Shiftdelete)