Firmadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Samsung, 2017 International Forum Design Awards isimli yarışmadan 49 ödülle döndü. Samsung, ödüllerin 35'ini üstün ürün, dördünü profesyonel konsept, yedisini iletişim, üçünü de ambalaj tasarımları kategorilerinde kazandı.

Samsung Electronics Başkanı ve Üst Yöneticisi BK Yoon, bir ürünü geliştirmenin kolay ancak tüketicinin yaşam biçimini geliştirmenin zor olduğunu belirterek, tüketicilerinin hayatına renk katacak tasarımları oluşturma yönündeki gayretlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Samsung'un ileri düzeyde genişletilebilen modül özelliğine sahip masaüstü bilgisayarı ArtPC Pulse ise altın kategoride ödül kazandı. Hard disk kapasitesini genişletmek ve 360 derece hoparlör gibi özellikleri kullanmak için silindir biçimindeki bilgisayarın bazı parçaları sökülüp takılabiliyor. Metal bir kasaya sahip bilgisayarın tüm buton ve portları ürünün arka kısmında yer alıyor.

Şirketin cep telefonu kategorisindeki amiral gemisi olarak bilinen Galaxy S7 ile diğer akıllı telefonu Galaxy C9 Pro ve akıllı saati Gear S3 ise tasarım ödüllerine layık görüldü.