Samsung, tasarımıyla bir resim çerçevesini andıran ve hatta adını da The Frame koyduğu televizyon serisini tüm dünyada satışa sunduklarını açıkladı. İşte, Samsung The Frame TV serisinin detayları.

Samsung, ilk olarak CES 2017 etkinliğinde tanıttıkları The Frame TV serisinde tasarıma öncelik verdiklerinin altını çiziyor. Şirket ürünün tasarım ve özelliklerini paylaştığı çıkış etkinliğini bile her ülkede müze veya galerilerde gerçekleştirmiş durumda. Bu anlamda şirketin televizyonunu adeta sanat eseri bir tablo gibi sunduğunu söyleyebiliriz.

17-06/02/samsung-the-frame-tv-sdn-02.jpg

55 inç ve 65 inç boyutlarıyla sunulan Samsung The Frame TV serisi, yine kendisine yakışır şekilde Art Mode (Sanat Modu) adlı bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde televizyon ekranında resim gibi özel sanat yapıtları gösterilebiliyor. Ek olarak bu modda kullanıcılar kendi kişisel fotoğraf kütüphanelerini de görüntüleme olanağına sahip. The Frame TV ekranının Ultra HD (4K) kalitesinde olduğunu da belirtelim.

The Frame TV’yi odanızın dekoruna uyacak şekilde ceviz, meşe veya beyaz çerçeve renkleriyle satın almak mümkün. Ürünün parlaklık sensörü odanın aydınlatmasına göre ışığı ayarlayıp ortama uyum sağlarken, hareket sensörü ise odada kimse yokken televizyonu güç koruma moduna alıyor ya da birisi odaya girdiğinde tekrar açık hale getiriyor. Ürünün, duvara monte edildiğinde hiçbir kablo kirliliğine mahal vermemesi de önemli bir artı.

17-06/02/samsung-the-frame-tv-sdn-03.jpg

30 Mayıs itibarıyla İsviçre ve Norveç’te satışa çıkan The Frame TV, daha sonraki haftalarda ABD, Güney Kore, Avusturya, Belçika, Almanya ve Fransa pazarlarında sunulacak. Şu an için ürünün diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı bilgisi sunulmuş değil. Ürünün fiyatının da sunulduğu pazara göre değişkenlik gösterebileceği ifade ediliyor.