Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung Electronics, 2019’un ilk çeyreğinde ciddi bir gelir kaybı yaşayacağını açıkladı. Samsung geliri düşüşünün en büyük iki sebebi olduğu düşünülüyor. Bunlardan ilki iPhone modelleri için üretilen OLED ekran siparişlerinin azalması, diğeri ise bellek çipi fiyatlarının düşmesi.

Samsung 5G telefonlar için müjdeli haberi verdi!Samsung 5G yonga setlerinin seri üretimine başladığını duyurdu. Bu, 5G'nin yakın zamanda yaygınlaşacağı anlamına gelebilir!
Şirket yılın ilk mâli öngürülerini yayınladı. İşler pek iç açıcı değil gibi duruyor.

Burada, 2019 Ocak-Mart arası dönemde yaşanan yüzde 60’lık düşüş dikkat çekti. İlk çeyrek tahminlerine göre şirketin faaliyet kârı 5.5 milyar dolar seviyesin seyredecek. Bunun geçen yılın aynı döneminde 12.7 milyar dolar olduğunu hatırlatalım. Şirketin toplam satışları ise 45.7 milyar dolar seviyesinde olacak.

Samsung geliri tekrar yükselişe geçecek mi?

Bu konu ile ilgili net bir şey söylemek zor ancak bazı öngörüler yok değil. Samsung’un bir süre daha bu şekilde devam edeceği düşünülüyor. Yani, şirketin düzlüğe çıkabilmesi için bir süre daha çalışması lazım. 2019 yılındaki cihaz satışlarının aynı kalacağı öngörüsü de bu tahminleri destekliyor. Aynı zamanda parça satışlarında da artış beklenmiyor.

Beklentiler Samsung‘un yılın ikinci yarısına kadar kârlılığını artıramayacağı yönünde. Ancak, şirketin S10 ailesinden büyük beklentisi olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.