Namını tüm dünyaya yayan ve ülkemizde de popüler olan Tamagotchi'ler bir kez daha geri dönmeye hazırlanıyor. Bandai tarafından üretilen Tamagotchi, şirket tarafından bir kez daha üretilmeye başlandı. Tamagotchi'nin 20'inci yıldönümüne özel olarak üretilen yeni Tamagotchi'ler, yeni jenerasyonda ise orijinallerinden daha küçük ve ucuz olacak.

Tamagotchi nedir?

Hemen bilmeyenler için kısaca Tamagotchi'yi de açıklayalım. 1996 yılında Japonya'da üretilen ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan "Tamagotchi hastalığı", aslında temel olarak şimdilerin akıllı telefonlarında yer alan oyunları andırıyor. Öte yandan fiziksel olarak onu bir "Pokemon topu" olarak da adlandırabiliriz. Zira bu minik cihazın içinde bir yumurta var ve yumurta çatladığında nur topu gibi bir evcil hayvanınız oluyor. Hangi hayvanı seçeceğinize başta karar veriyorsunuz ve o doğduktan sonra tüm şefkatinizi ona veriyorsunuz. Onu besliyor, uyutuyor, altını temizliyor ve onunla oyun oynuyorsunuz. Elbette bunları yapmazsanız ölüyor, o nedenle oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

En azından gerekiyordu. Neyse ki 20 yılın ardından özel üretim olarak bir kez daha Tamagotchi'leri aramızda göreceğiz. Ancak global çapta bir satış olmayacak. Yeni jenerasyon bir Tamagotchi sahibi olmak istiyorsanız onu Japonya'dan getirtmeniz gerekecek. Birbirinden farklı renklerde üretilen yeni Tamagotchi'lerin fiyatı ise 15 Dolar.