"Yatak arkadaşı" bulmak için kullanılan popüler Tinder uygulamasının eski yöneticisi Whitney Wolfe, şirketin sahibinin ona cinsel tacizde bulunduğunu ve tüm şirket çalışanlarının bulunduğu bir etkinlikte ona çok ağır şekilde hakaret ettiğini iddia ederek dava açtı.
 
Los Angles'ta açılan davada Wolfe ayrıca şirketin pazarlama müdürünü de bu tacizlere katılmakla suçladı. İki yöneticinin ayrıca kendisine dair ırkçı söylemlerde de bulunduğunu ifade eden Wolfe, Silikon Vadisi'nde büyük şok yarattı.
 
Wolfe, popüler uygulamanın hayata geçirilmesinde önemli rolü olduğunu ancak uygulama değer kazandıktan sonra şirketin CEO'sunun ve pazarlama müdürünün "genç bir kadının şirket yönetiminde bulunması iş ortaklarımıza şaka gibi görünüyor ve prestij kaybediyoruz," iddiasıyla onu görevden aldıklarını da dile getirdi. İki yöneticinin de kendisini hem cinsel içerikli hem de aşağılayıcı yorumlar, mesajlar, e-postalar ve SMS'lerle taciz ettiğini dile getiren Wolfe, bu delilleri de mahkemeye sundu. Şirket yöneticilerinin kullanıcıları da "Domuz, yaşlı sü.tük" gibi ifadelerle aşağıladıklarının da altını çizen Wolfe, Tinder yöneticilerinin etik dışı davranışlarının ona ve kariyerine büyük zarar verdiğini vurguladı.
 
Öyle görünüyor ki, Türkiye'de çok tanınmasa da dünyada hızla popülerleşen Tinder sosyal ağı, bu davadan büyük yara almadan çıkamayacak.