Apple’ın cihazlarında kullandığı sesli asistan Siri desteğiyle gelen HomePod, akıllı bir hoparlör. Üzerindeki mikrofon sayesinde kullanıcıların komutlarını dinleyen HomePod, internete bağlanan ev cihazlarının kontrol edilmesinin yanı sıra Apple cihazlarındaki özelliklere sesli olarak ulaşılabilmesini sağlıyor. Ayrıca cihaz, ses kalitesiyle ön plana çıkacak. Toplantıda açıklanan bilgilere göre ABD’de 349 dolarlık fiyat etiketine sahip HomePod, kasım ayında tüketicilerle buluşacak.

Sesli ev asistanları pazarı son dönemlerin teknoloji trendleri arasında yer alıyor. İlk adımı ‘Alexa’ adındaki modelle e-ticaret devi Amazon’un attığı sesli ev asistanlarına bir model de Google’dan geldi. Google Home adındaki modeli geliştiren Google, yapay zekâ teknolojilerini de bu cihazda kullanıyor.

iPAD’E YENİ BOYUT

APPLE, tablet ve bilgisayarlarını da yeniledi. Profesyonel kullanım için geliştirilen iPad Pro, modeline 10.5 inç ekranlı bir seçenek daha eklendi. Diğer iPad Pro modelleri gibi kalem ve klavye ile kontrol edilebilen yeni iPad Pro’nun satış fiyatı 2 bin 999 TL’den başlıyor. Ayrıca şirket, MacBook ve MacBook Pro’yu güçlendirdi ve yeni masaüstü bilgisayarı iMac Pro’yu tanıttı.