Türkiye’nin lider bulut altyapısı sağlayıcısı SkyAtlas, açık kaynak yazılımın öncü şirketi SUSE ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Yapılan işbirliği ile, SkyAtlas SUSE’nin Türkiye’deki ilk bulut servis sağlayıcı iş ortağı oldu.
 
Kritik iş uygulamaları için kurumsal bulut altyapısı sunan SkyAtlas, müşterilerine bulut sunucuları üzerinde saatlik olarak SUSE Linux Enterprise Server (SLES) kullanımı imkanı sağlamış oluyor. Bununla birlikte kurumlar SLES kullanımı için herhangi bir ön ödeme veya yıllık lisans anlaşması yapmadan sadece kullandıkları kadar ödeme yaparak IT maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf yapma imkanına kavuşuyorlar.
 
SkyAtlas hazır SLES imajları ile bulut platformu üzerinden tek tuşla kurulum imkanı sağladığı için normalde aylar süren kritik IT altyapısı kurulumları dakikalara iniyor. Ayrıca, SUSE tarafından sağlanan sürekli güncellemeler sayesinde kurumlar kesintisiz ve güvenli bir altyapının keyfini sürüyor. SkyAtlas ve SUSE’nin kullanıcılara sunduğu avantajlardan öne çıkanlar şu şekilde sıralanıyor:
 
Kullandığın kadar ödeme – Kurumlar, SkyAtlas’ın bulut çözümleri için tıpkı elektrik tüketimine benzer şekilde yalnızca kullandığı saat kadar ödeme yapıyor, gereksiz IT yatırımı yapmadan maliyetlerini düşürüyor.
 
Hızlı ve esnek IT – Aylar süren IT altyapı tedariki, kurulumu ve konfigürasyonu ile zaman kaybetmeden, kurumlar 1 dakikadan az sürede çalışır haldeki en son SUSE Linux Enterprise Server ortamına erişim imkanına kavuşuyor. Üstelik esnek SkyAtlas altyapısı ile ihtiyaç anında büyüyüp küçülebilen bir IT altyapısına sahip olmak da mümkün.
 
Kesintisiz ve Güvenli Altyapı  – SUSE ve SkyAtlas’ın kurumsal IT uygulamalarındaki bilgi birikimi ile kurumlar kritik iş uygulamaları için kesintisiz ve yüksek güvenlikli bir IT altyapısına kavuşuyorlar.


 
 “Dünya standartlarını Türkiye’deki kurumlara sunuyoruz”
Dünya standartlarında bulut altyapısını Türkiye’deki kurumlara sunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren SkyAtlas Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Müfit Süer sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“MENA bölgesinin ilk ve tek OpenStack tabanlı bulut servis sağlayıcısı SkyAtlas olarak müşterilerimizi her zaman memnun edecek kurumsal bulut altyapı hizmetini sunuyoruz. Türkiye’nin yanı sıra bölgenin de lider Hizmet olarak Altyapı (IaaS) sağlayıcısı olma yolunda hızla ilerliyoruz. SUSE’nin dünyada en fazla tercih edilen Linux tabanlı sunucu işletim sistemini müşterilerimize bulut platformumuz üzerinden hazır olarak sunmaktan gurur duyuyoruz.”
 
SkyAtlas’ın Türkiye’deki en önemli bulut bilişim sağlayıcılarından biri olduğunu ifade eden SUSE Türkiye Ülke Müdürü Seçil Songür, işbirliği konusunda şunları söyledi:
“Ölçeklenebilir, yüksek performanslı kurumsal işletim sistemi SUSE Linux Enterprise Server’ı dünyanın en önemli bulut platformlarının yanı sıra Türkiye’de SkyAtlas üzerinden kurumlara ulaştırmak bizleri mutlu ediyor. SkyAtlas’ın güçlü altyapısıyla SUSE’nin yazılım alanındaki tecrübesini bir araya getirerek kurumlara ihtiyaçları olan kesintisiz, esnek ve yüksek güvenlikli bulut altyapısını sağlıyoruz.”