Fakat yasağı delen ve kullanıcıları rahatsız eden bir çok firma mevcut. Yasa gereği bilindiği üzere firmaların, kullanıcının yazılı veya online ortamda onayı olmadanmesaj atması yasaklandı. Kullanıcıya istediği zaman sms listesinden çıkabilme hakkı verildi. Ancak kullanıcı daha önceden firmanın müşterisi ve ticari bir ilişki söz konusuysa firma mesaj gönderimine devam edebiliyor. Durum böyle olunca firmalar müşterilerine spam göndermeye devam ediyor.
Yasal hak olarak reklam mesajlarının iptal edilebilmesi için gelen reklamın sonuna iptal seçeneği koyulmak zorunda. Mesajların sonunda sms iptali için şu linke tıklayın ibaresine yer veriliyor. Kullanıcı için tehlike burada başlıyor. Müşterisi olmadığınız bir yerden mesaj alıyorsunuz bu tamamen yasak ancak yasayı delen bir dolandırıcı tarafından atıldığını düşünelim.
Rahatsız olduğunuz için mesaj sonundaki ne olduğu belirsiz linke tıklıyorsunuz. Bu linkler sizi bilgisayar korsanlarının istediği yere çekebilir. Uzmanlar bilinmeyen adreslerden gelen mesajların sonundaki iptal linkine tıklamamanız konusunda uyarıyor. Müşterisi olmadığınız ve güvenmediğiniz bir yerden şüpheli mesaj geldiğinde ekran görüntüsü alarak şikayette bulunmanız sizi güvende tutar. Şikayet için şu adresi kullanabilirsiniz:

https://tiss.gtb.gov.tr/

Veya ikinci bir şikayet yöntemi olarak BİMER, Başbakanlık İletişim Merkezi; şikayet, ihbar, görüş ve öneri bölümünü kullanabilirsiniz.
Teknokulis