Bir döneme damgasını vuran PlayStation PSP ve Nintendo DS, sonradan gelen akıllı telefon rüzgarı ile büyük darbe almışsa da yenilmedi, yoluna devam etti. Hatta bu tür mobil oyun platformlarının sayısı da artış gösterdi. Bunun sebebi, kullanıcıların bu tür mobil platformlarda oyun oynarken fiziksel kontrolü, "dokunmaya" tercih etmesi. Tabi bu durum daha çok "core" oyuncular için bu şekilde... Hatta bu durumu gören telefon üreticileri daha önce her iki platformu bir araya getirmeye çalışmıştı. Hatırlarsınız, bir dönem Nokia'nın N-Gage modelini görmüş, hatta Sony'nin de Xperia Play adında, kızaklı "telefon – konsol" karışımı bir cihaz ürettiğine tanık olmuştuk. Şimdi de benzer bir hamle, Snail Mobile'dan geliyor; ancak bu kez ters yönde.

Snail Mobile, odağına oyunu alan Çin menşeli bir şirket. Bundan yaklaşık birkaç yıl öncesinde CES'te , "W" adını verdiği "konsol – telefon" türünde bir mobil cihazla da bilinen Snail Mobile, şimdi yeni bir mobil konsolla daha karşımızda.

nail Mobil i7 olarak tanıtılan cihaz, hem bir konsol olarak kullanılıyor hem de akıllı telefon özellikleri sunuyor. 6 inç büyüklüğünde Full HD ekranı ile oldukça cüsseli görünen cihaz, bir tarafında D-Pad, diğer tarafta da navigasyon tuşlarını bulunduruyor