Tüm dikkatini Snap Map özelliğine çeviren Snapchat ekibi, yapılan güncellemeler ile her ne kadar tekrardan eski popüler günlerine dönmeye çalışsa da, hızla kan kaybetmeye devam ediyor. Snap Map özelliği ile uygulamayı daha eğlenceli bir hale çevirmeyi hedefleyen ekip, arkadaşlarınızın daha önce nereleri ziyaret ettiğini görebilmenize olanak tanıyarak o bölgeler hakkında yeni bilgiler edinmenizi sağlıyor. Tüm bu yeniliklere rağmen pek ilgi çekemeyen Snapchat, anlaşılan markayı zora sokmuş durumda.

Geçen yıl mali raporlarının yayınlanmasının ardından ortaya çıkan bilgilerde markanın 3.4 milyar dolarlık net zarar gördüğü açıklanmıştı. Bu zararların ardından şirket, çözüm olarak çalışanların yüzde 7'sini işten çıkarma kararı aldı. İşten çıkarılan çalışanların yasal haklarının ödeneceğinin de altını çizen firma, 2018 yılı içerisinde yaklaşık 35 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefliyor. Bu çıkarımları tasarruf harekatı olarak adlandıran Snapchat'in CEO'su Evan Spiegel, ilk önceliğin stratejik olarak yapısal değişiklikler konusunda bir adım atılması gerektiğini savunmakta.

Küçülmenin ileride uygulama adına ne gibi olumsuz etkilere yol açabileceğini bilemiyoruz ancak Instagram'ın hızlı atılımları karşısında markanın değer kaybetmesi şimdiden Snapchat ekibinin canını sıkmış durumda.