Yıllardır benzer tasarımın kullanılması eleştirilerin odağı olurken, geçtiğimiz Haziran’da Sony Mobile Türkiye‘nin kapanması gündeme gelmişti.

Sony Mobile dünyanın birçok bölgesinde ekonomik anlamda kayıp yaşarken, aynı zamanda şirketin pazar payıda düşüyor. Bu nedenle masrafları azaltmak isteyen şirket, önümüzdeki aylarda işten çıkarmalar ile gündeme gelecek.

Sony Mobile, 200 kişiyi işten çıkaracak!

İşten çıkarmalara İsveç’in Lund kentinde bulunan ofisten başlanılıyor. Bu ofis bir dönem Sony Mobile’ın genel merkeziydi, ama yıllar önce şirketin genel merkezi Tokyo’ya taşındı. Yine de, bu ofiste yaklaşık 1200 kişi istihdam ediliyor.

Kesin olmamakla birlikte bu çalışanlardan yaklaşık 800 tanesinin doğrudan Sony’ye bağı olduğu belirtiliyor. Diğer kısım ortak firmaların çalışanlarından oluşurken Sony, 800 çalışanından 200’ü ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

İşten çıkarmalar 2019’un Mart ayına kadar tamamlanacak. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Sony mobil tarafta maliyetleri yüzde 50’ye kadar azaltmayı planladığı için maalesef işten çıkarmalar devam edecek gibi görünüyor.

Tabi, bir yandan şirket yeni akıllı telefonlar geliştirmeye devam ediyor. Amiral gemisi Xperia XZ3’ü geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıcılara sunan Sony, son günlerde Xperia XZ4 ve Xperia XZ4 Compact üzerinde çalışıyor.(Shiftdelete)