PlayStation, E3 2015’te düzenlediği basın toplantısında PlayStation 4’ün gerek neyi, nasıl oynadığımızı gerekse günümüzde oyun oynayan kitleyi yeniden tanımlayışı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumu yapan Sony Computer Entertainment America CEO’su Shawn Layden “PlayStation, oyun severlerin önce geldiğine, geliştiricilerin sektörün kalbini oluşturduğuna; inovasyon, akıl ve duygunun oyun severler açısından hayati önemde olduğuna ve bunların da dönemin kültürel ruhuna yön verdiğine inanıyor. E3’te tanıtılan oyunların tümü oyun dünyasının oyun sever, geliştirici, yaratıcı ve mühendislerden oluşan topluluğun tamamına ilham veren tarihi evrimini gözler önüne seriyor.” dedi.
 
The Last Guardian 2016’da PS4’te
Layden, günümüzde oyun dünyasının eşi görülmemiş düzeyde aksiyon ve interaktivite sağlamasının yanı sıra harika hikayeler ve duygusal anlatılar anlamına da geldiğini anlattı: “Bu yeni döneme en iyi uyan oyun, sadece birkaç dakikalık oyun oynama görüntüleri ile güzelliği ve zengin anlatısını gözler önüne seren The Last Guardian oldu. PlayStation hayranlarının uzun süredir beklediği The Last Guardian 2016 yılında PS4’e geliyor.”
 
Bir hikaye odaklı deneyim ile başlatılan basın toplantısı, en çok bahsedilen PlayStation serilerinden biri olan UNCHARTED 4: A Thief’s End ile sona erdi. Efsanevi bir araba kovalamacasının yer aldığı canlı demoda, Naughty Dog’un gişe rekorları kıran filmlere taş çıkartacak aksiyon dolu sahneler sunma becerisi de ortaya kondu.
 
Layden, “The Last Guardian ile Uncharted arasında da, PlayStation’ın kendi oyun geliştirme stüdyolarına yaptığı yatırım PlayStation’ın hiç taviz vermeksizin bağlı kaldığı oyun severlere yönelik taahhüdünü yansıtıyor. Media Molecule’deki yaratıcı zekaların görücüye çıkarttığı Dreams, başkalarının rüyalarını keşfedip oynadığınız ve kendi rüyalarınızı yaratıp paylaşacağınız bir alan. Oyuncuların sürekli olarak evrilen bir oyun, film, animasyon, müzik ve hayal edebildiğimiz her şeyden oluşan bir kolajda dolaştığı bu açık uçlu macera, stüdyonun yaratıcı oyunlar hazırlamak konusundaki çalışmalarının devamı niteliğinde.” diyerek konuşmasını sürdürdü.
 
Yaklaşık 20 adet Project Morpheus oyunu
Guerilla Games’in nişancı türü dışındaki ilk oyun denemesi olan Horizon Zero Dawn oyun severleri, felaket sonrası dünyada bir yolculuğa çıkmaya davet eden bir aksiyon RPG’si sunuyor. Layden, “Guerilla ekibi, PS4 üzerindeki Project Morpheus sanal gerçeklik için görülmeye değer bir lansman oyunu olan RIGS Mechanized Combat League üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu fütürist arena nişancı oyunu, bu hafta boyunca E3’ü ziyaret edecek olanların deneyimleyebileceği 20’ye yakın Project Morpheus oyun ve deneyiminden biri. Sanal gerçekliğin gelecek yıl PS4 üzerindeki lansmanı yaklaşırken, Morpheus’un içindeki teknolojiyi görmeden varlığına inanmayacağınız 360 derecelik ortamlarda, duyularınızı sarmalayacak yeni dünyalara taşımak üzere kullanan geliştiricilerin gösterdiği yaratıcılık hayranlık verici.” dedi.
 
PS4’ün aynı zamanda sektörün en iyi geliştirici ve yayıncıları ile on yıllardır süren ortaklıklardan ötürü de oyun oynamak için en iyi yer olduğunu ifade eden Layden, “PlayStation üzerinde bir co-op Strike, yeni çok oyunculu harita ve yeni malzemelerin de aralarında bulunduğu, özel içerikler sunacak olan Destiny: The Taken King de görücüye çıkarıldı. PlayStation aynı zamanda PlayStation’ı Call of Duty’nin yeni evi haline getirmek üzere Activision ile birlikte çalışıyor. PlayStation’ın E3 sahnesinde, dünyanın en büyük oyun serisinin en derin ve en cazip bölümü olan Call of Duty: Black Ops III’ün tanıtımı da yapıldı. Black Ops III’ten itibaren, çok oyunculu beta ile ilk olarak PS4 sahipleri oynayacak.” sözleriyle yeni oyunları müjdeledi.
 
Eğlence dünyasının geneline bakıldığında ise, bu yılın en büyük olayı Star Wars olacağını söyleyen Layden “PlayStation’ın Star Wars hayranlarının yüzünü güldürecek. Disney Infinity 3.0 için Star Wars Play Set başlangıç paketi ve özel Boba Fett modelinden EA’nın Star Wars: Battlefront’taki ikonik savaşlara kadar, Star Wars’ın tadını PlayStation’da çıkarmak mümkün olacak.” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.
 
Final Fantasy VII Remake ilk olarak PS4’e geliyor!
Layden, PlayStation hayranlarının taleplerini dinlemenin PlayStation için son derece önemli olduğunu dile getirdi. Dolayısıyla E3 sahnesinde, Shenmue III’e kaynak sağlamak üzere Kickstarter’da yeterli bağışın toplanmasını ve Final Fantasy VII Remake’inin ilk kez PS4’e gelecek olmasını kutladıklarını belirttikten sonra sözlerini sürdürdü: “Özellikle oyun oynamanın ötesine geçen yeni eğlence deneyimleri hayata geçirildiğinde, oyun severleri şaşırtıyor ve memnun ediyor. Yakınlarda hayata geçirilen ve canlı, kaçırılan ve ısmarlama TV yayınlarını sunan bulut tabanlı hizmet PlayStation Vue artık Los Angeles ve San Francisco’ya da yayılıyor.” Layden, PlayStation’ın aynı zamanda Temmuz’dan itibaren Showtime, Fox Soccer Plus ve Machinima’nın ülke genelinde sunulmasına yönelik planlarını da açıkladı.
 
Son olarak, PlayStation Network üzerindeki zengin deneyimlerden PS4 oyunlarının sınırsız yaratıcılığına ve Project Morpheus ile sanal gerçekliğe kadar, PlayStation markasının 20 yıllık geçmişi boyunca hiç görmediğimiz kadar yüksek düzeyde inovasyona şahitlik ettiğimizi ifade eden Layden, PlayStation’daki herkese enerji veren bu muhteşem dönemi, oyun severlerin tutkusunun mümkün kıldığını söyledi.