Japon teknoloji devi Sony’nin oyun konsolu sektöründeki popüler markası PlayStation, oyunculara yıllarca kullanabilecekleri fiziksel oyun konsolları sunmanın yanı sıra geniş bir oyun kütüphanesine ücretsiz olarak erişebilecekleri bir PlayStation Plus abonelik hizmeti de sunuyor. Üstelik PlayStation Plus, kütüphanesindeki oyunlara ek olarak her ay iki oyunu kısa süreliğine ücretsiz hale getiriyor.

Sony, bugün gerçekleştirdiği açıklamalar ile PlayStation Plus Temmuz 2020 ücretsiz oyunlarını duyurdu. Hafta sonu gelen bilgiler, PS Plus Temmuz 2020 oyunlarının No Man's Sky veya Resident Evil 7 olacağı yönünde olsa da şirket, NBA 2K20, Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration ve Erica oyunlarını ücretsiz hale getirdi.

Bu üç oyundan herhangi birini ücretsiz olarak deneyimlemek isteyen PlayStation Plus üyeleri, oyunlara 7 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında erişebilecekler. PS Plus Temmuz 2020 oyunlarının oyuncuların tarafından nasıl karşılanacağını ise bekleyip göreceğiz.

Bununla birlikte Sony, PS Plus servisinin bugün 10. yıldönümünü kutluyor. Temmuz ayı oyunlarını açıklarken bu konuya da değinen Sony, “PS Plus’ın 29 Haziran 2010’da duyurulmasının üzerinden tam 10 yıl geçti. PS Plus’ı bunca yıl desteklediğiniz için sizlere içtenlikle teşekkür etmek istiyoruz.” diyerek oyunculara destekleri için teşekkürlerini sundu.

10. yılı kutlamak için temmuz oyunda bonus olarak fazladan bir oyun daha sunduklarını belirtilen Sony, buna ek olarak tüm oyunculara ücretsiz PS4 teması vereceklerini belirtti. Ayrıca Sony, tüm oyuncuların aksiyonu hissedebilmesi için hafta sonu çok oyunculu bir çevrimiçi lansman gerçekleştireceklerini duyurdu.