Sızdırılan kılıf tasarımları ile Sony Xperia XZ3 tek arka kamera özelliği karşımıza çıkıyor.

Sony Xperia XZ3 bataryası hayal kırıklığı! Sony Xperia XZ3 bataryası hayal kırıklığı!
Sony Xperia XZ3 özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıkmış durumda. Öte yandan, Sony Xperia XZ3 bataryası ile ilgili detaylar, birçok kullanıcının beklentisinin altında kalacak gibi gözüküyor.

Xperia XZ3 için hazırlanmış olan poliüretan deri kılıflar sayesinde akıllı telefonun tasarımı ve kamera özelliği ortaya çıktı. Buna göre cihazın arka tarafındaki deliklerden birisi kamera içinken, diğeri ise parmak izi okuyucu için.

Öte yandan, daha önceki sızıntılar ise cihazın Xperia XZ2 modelinde olduğu gibi 19 Megapiksel + 12 Megapiksel çift arka kamera ile geleceği yönündeydi. Haliyle bu durum kafaları ciddi anlamda karıştırıyor.

Şirketin IMX586 adlı 48 Megapiksel Quad Bayer sensörünü duyurması, akıllı telefonda bu kameranın kullanılabileceğini de düşündürüyor. Tabii ki bu sensörün kullanılması durumunda cihazın tek arka kamera ile gelmesi ihtimalini de artıyor. Bu durumda alan derinliği ve portre modu özelliklerinin ise yapay zeka ve yazılım yoluyla sağlanacaktır. Bildiğiniz gibi Google Pixel 3 modelleri de büyük ihtimalle tek arka kamera ile gelecek.

Şu an için tek veya çift kamera konusu belirsizliğini korurken, her iki iddiayı da destekleyecek kanıtlar bulunuyor. Elbette Xperia XZ3, XZ3 Compact ve XZ3 Premium gibi farklı modellerde farklı arka kamera kurulumlarının gelmesi de mümkün.