Her geçen gün daha da kızışan akıllı telefon pazarında biraz geriden gelen Sony, ayakta kalmak için elinden geleni yapıyor. 3 arka kamerası ve çentiksiz ekranıyla bakalım Sony Xperia XZ4 neler sunuyor?

Akıllı telefon pazarında gittikçe güçlenen rekabette Sony’de ayakta kalmaya çalışan markalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizden de çekileceği gündeme gelen Sony, yeni amiral gemi modeli üzerindeki çalışmalarına ise ara vermeden devam ediyor.

Tasarım olarak ortaya çıkan görsellere göre maalesef pek 2019 yılının amiral gemi modeli gibi gözükmeyen Xperia XZ4, donanım tarafında ise daha iddialı. Qualcomm’un 7 nm’lik yeni tanıtılan Snapdragon 855 işlemcisiyle çalışacak olan modelde aynı zamanda X50 5G modemi de yer alacak.

21:9 oranında bir ekranın yer alacağı modelde LG tarafından üretilen 6.55 inçlik AMOLED panel kullanılacak. 6 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının konumlandırılacağı akıllı telefonda Android 9.0 Pie işletim sistemiyle kutudan çıkacak.

Gücünü 3900 mAh kapasiteli bataryadan alacak olan modelin diğer Sony amiral gemi modellerinde olduğu gibi MWC 2019 kapsamında resmiyet kazanması bekleniyor.(Shiftdelete)