Şirket bünyesinde 35 yıllık geçmişinin olduğu Kazuo Hirai, emekli olma kararını açıkladı. Hirai “Sony’nin yönetim ekibi tarafından istenildiği sürece Kıdemli Danışman olarak danışmanlık hizmeti vermeye devam edecek.

Japonya merkezli şirket Sony'nin Başkanı Kazuo Hirai, 2018 yılında şirketteki yönetici pozisyonundan ayrılmayı planladığını açıklamıştı ve şirketin CEO'luk görevinden istifa etmişti. İstifa sonrası görevini CFO Kenichiro Yoshida'ya bırakan Hiari, bununla birlikte şirketin başkanı olmaya devam edeceğini açıklamıştı. Fakat görünen o ki Hirai, aradan geçen yaklaşık 1 yılın ardından görevinden bir kez daha ayrılıyor.

Sony'nin Başkanı Kazuo Hirai, "CEO'luk görevinin Yoshida-san'a geçiş sürecinde, bu bir sene içerisinde işleri yoluna koyma ve Yoshida'ya yol gösterme fırsatı olduğunu belirtti. Ayrıca şirketteki herkesin Yoshida-san'a inandığını ve onun, geleceği belirleyeceğine inandığını açıkladı.

Bunlar neticesinde 35 yıllık geçmişinin olduğu firma Sony'den emekli olma kararı aldığını ve tüm çalışanlarına en içten teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Sony'nin açıklamasına göre Hirai’nin emekliliği 18 Haziran 2019’da gerçek anlamda başlayacak olup, gerektiğinde danışmanlık rolü üstlenecek. Böylece Hirai Sony’nin yönetim ekibi tarafından istenildiği sürece Kıdemli Danışman olarak danışmanlık hizmeti vermeye devam edecek.

Kazuo Hirai, Sony bünyesine 1984 yılında müzik departmanıyla adım atarak görevine başlamıştı, sonrasında ABD’ye geçmiş ve şirketin denizaşırı pazarlama faaliyetlerinin liderliğini üstlenmişti. PlayStation’ın piyasaya çıkışından hemen önce 1995 yılında Sony Computer Entertainment’a geçen Hirai, 2012 yılında CEO olarak atanmıştı. Birikimleriyle şirketin eğlence alanında verdiği hizmetlerle unutulmaz isimler arasına giren Kazuo Hirai'nin, bundan sonraki hayatında hangi adımları izleyeceği şimdiden merak konusu.