Google, bir dönem Nabisco kurabiye fabrikası olan Chelsea Market binasını satın aldı. 9. caddede bulunan bina için konuya yakın bir kaynak Google'ın 2 milyar dolar bedel ödeyeceğini açıkladı.

115 bin metrekarelik binanın satıcısı ise Atlanta merkezli bir gayrımenkul şirketi olan Jamestown görünüyor. Şirket, 793 milyon dolar ödeyerek 2011 yılında aldığı binadan böylelikle 1 milyar dolar üzerinde kazanç sağladı.

Gayrımenkul şirketinden yapılan açıklamaya göre anlaşma salı günü gerçekleşti ve bina nisan ayında tamamen boşaltılacak. 

Google bu bölgeden gayrımenkul topluyor

Chelsea Market binasının ilk katı gıda işleri için kullanılıyor ve yılda 6 milyon ziyaretçi çekiyor. Üst katlarda ise başta dünyaca ünlü yemek kanalı Food Network olmak üzereNew York 1 news ve MLB Network adında iki televizyon kanalı var. Google'ın aldığı bu binanın şirketin New York ofisine yakın olduğu belirtiliyor.

270 bin metrekarelik binanın alanı Apple'ın yaklaşık 5 milyar dolar harcayarak inşa ettiği meşhur kampüsü Apple Park'ten büyük. Google henüz iki binayla da ne yapacağına karar vermiş değil.

 

 

ABD merkezli şirket Google, bundan 7 sene önce de art deco tarzı mimariye sahip ve 111 Eigth Avenua adındaki binayı satın almıştı. 1.9 milyar dolara alınan ve Chelsea'ye komşu olan bu bina da 9 ve 8. cadde arasında bulunuyor ve bölgenin en büyük yapısı olarak biliniyordu.