Spotify, üyelerinin yaklaşık yarısını oluşturan “Aile için Premium” hesaplarının şartlarını değiştirdi. Değişik yapılan “Aile için Premium Şartları ve Koşulları” belgesine göre Spotify, dönem dönem aile üyelerinden adreslerini yeniden onaylamalarını isteyecek. 

“Aile için Premium” kullanacak Spotify üyelerinin premium hesap sahibi ile aynı adresi bir kez girmeleri daha önce yetiyordu. Değişen yeni uygulamadan sonra Spotify, dönem dönem aile üyelerinden adresi yeniden doğrulamalarını isteyecek. Bu şekilde aynı adresi doğrulamayan üyelerin hesapları kapatılacak ya da askıya alınacak.

Spotify’ın aile üyelerinin kullandığı premium üyelikler üzerinde ilk çalışması bu değil. Geçtiğimiz yıl üyelerine bir uyarı gönderen şirket, aynı aile hesabı kullanan üyelerin konumlarını teyit etmelerini istedi. Bu şekilde aynı konumda ikamet etmeyen üyelerin hesapları kapatılacak ya da askıya alınacaktı. Ancak üyelerin gizlilik endişeleri nedeniyle bu uygulama bir süre sonra sonlandırıldı. 

Türkiye’de şu an Spotify “Aile için Premium” hesabı için kullanıcılar 20,99 TL ödüyor. Aylık yapılan ödemeyle 6 hesap, Spotify’ın premium özelliklerini kullanabiliyor. Spotify, “Aile için Premium" kullanmak isteyen üyelerinden aynı adres bilgisi girmesini istiyor. Farklı adres bilgisi giren üyeler “Aile için Premium” hesabından faydalanamıyor. 

Yayınlanan bir rapora göre Spotify premium üyelerinin neredeyse yarısının aile hesabı kullandığı anlaşılmıştı. 

Spotify, yeni değişen şartlarla kullanıcıları bireysel premium üyeliğe yönlendirmek istiyor. Ancak şirketin yeni şartları ne kadar uygulayacağı daha belli değil. Türkiye’de Spotify kullanan üyelere şu ana kadar gelmiş bir uyarı yok. Ancak Spotify’ın “Aile için Premium Şartlar ve Koşullar” belgesinin Türkçe’sine de adres teyit etme koşulu eklendi.