The Financial Times tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre Spotify, kendisi gibi çevrim içi müzik pazarının önemli isimlerinden biri olan SoundCloud'ı satın alma görüşmelerine başladı. Eğer bu satın alma gerçekleşirse dijital müzik endüstrisi alanında söz sahibi olan Spotify, elini daha da güçlenmiştir olacak. Bir diğer artısı da Spotify'in bu satın almayla, benzer işlevleri göre önemli bir rakibini devre dışı bırakacak olması.

SoundCloud bünyesinde 125 milyondan fazla şarkı barındıran büyük bir müzik platformu. Spotify ise 2017 yılı içerisinde halka açılmayı düşünüyor. Bu satın alma ile yatırımcıların çevrim içi müzik pazarının lideri konumuna aday olacak şirkete daha fazla yatırımcının yatırım yapacağı açık.SoundCloud'un piyasa değerinin 700 milyon dolar civarında olduğu söylenirken, Twitter'inde geçtiğimiz haziran ayında şirkete 70 milyon dolar destek sağlayarak yatırıcımlar arasında göründüğünü hatırlatalım.Spotify'ın piyasa değeri ise 8.5 milyar dolar civarında.

Son aylarda hızla gelişen, 40 milyon ücretli abone ve 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Spotify, bu satın alma ile büyümeye devam etmek istiyor. Satın almaya etki eden bir diğer konuda hızla gelişen Apple Music 'tehtidi' gibi gözüküyor. Spotify'ın bu satın almayla içeriğini daha da zenginleştirmek istediği söyleniyor. Çünkü SoundCloud, Apple Music ve Spotify'den daha farklı bir yapıda. Daha çok amatör olarak nitelendirilebilecek içeriklere sahip. Bu da Spotify müzik içeriğini hem zenginleştirecek hem de daha da genişletecek. Yine de Apple Music'in 1 yıl gibi kısa bir sürede 17 milyon ücretli aboneye ulaşması, Spotify açısından bu satın almayı daha da önemli kılıyor.

Satın alma konusunda SoundCloud için herhangi bir rakamı telaffuz edilmezken, iki şirket de konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.