ABD merkezli kahve dükkanı zinciri Starbucks, Çindeki dijital varlığını arttırmak için Çin merkezli e-ticaret devlerinden Alibaba ile işbirliği gerçekleştirildiğini duyurdu.

Gerçekleştirilen işbirliğiyle Starbucksın, teslimat platformu Ele.me ve süpermarket zinciri Hema da dahil olmak üzere Alibaba yoluyla Çindeki hizmetlerini arttırmaı hedeflediği belirtilirken, Starbucks Başkanı ve CEOsu Kevin Johnson, CNBCye verdiği röportajda şöyle konuştu:

Alibaba Groupun bütün alt şirketlerine sanal Starbucks mağazaları yerleştireceğiz. Böylelikle Alipay, Taobao, Tmall veya Hema kullanan bir müşteri, Starbucksın sanal mağazalarına da erişebilecek. Bu şekilde söz konusu uygulamaları kullanan 500 milyondan fazla aktif kullanıcı Starbucksa ulaşım sağlayabilecek.

Johnson ayrıca şirketin, Alibabanın bu yıl satın aldığı gıda teslimat platformu Ele.me yoluyla takvim yılının sonuna dek teslimatı genişletmek için Şangay ve Pekinde 150 şube ve diğer 30 kentte iki bin şube açmayı hedeflediğini belirtti.

Hemanın süpermarket mağazaları kapsamında ise Starbucks, şirketin gelecek birkaç yıl içerisinde söz konusu süpermarketlere Starbucks Delivery Kitchen adını verdiği ve çevredeki yerlere hizmet vermeyi hedeflediği 600 adet istasyon kuracağı vurgulandı.

Söz konusu anlaşmayı modern perakende satışlar kapsamında gerçekleştirilmiş bir işbirliği olarak tanımlayan Johnson, Alibabanın üst düzey teknolojik kabiliyetleri ve Starbucksın perakende hünerleri kombinasyonun Starbucksın gelişimi için büyük bir hızlandırıcı olacağını söyledi.