Steam’in bilgisayar oyuncuları için böylesine büyük bir platform hâline gelmesinin sebeplerinin başında, şüphesiz Steam Yaz İndirimleri geliyor. 2010 yılında başlayan Yaz İndirimleri, zaman içerisinde hem öğrenciler hem de çalışanlar için bir nevi yaz tatili hediyesi hâline geldi. Hatta bu hediyeler, Lord Gaben’i (Gabe Newell, Steam’in kurucusu) Lord yapan yegane unsurdu.

Steam’in oyun satışı konusunda tekel hâline gelen konumu her ne kadar son zamanlarda Epic Games tarafından sarsılsa da Steam hâlâ pazarın büyük çoğunluğuna hakim. Steam Yaz İndirimleri ise 25 Haziran'da başlayacak.

2020 Steam Yaz İndirimleri 25 Haziran’da TSİ ile 19.55'te başlayacak, 9 Temmuz 2020 TSİ 20.00'a kadar devam edecek tarihine kadar devam edecek. Oyuncular 2 hafta boyunca pek çok popüler yapıma uygun fiyatla sahip olabilecek.

Steam Yaz İndirimlerinde hangi oyunların indirime gireceği şu an için net olarak bilinmiyor. Ama önceki indirimlerden hareketle, hangi firmaların hangi oyunlarının indirime gireceği, az çok belli. Tabii bu oyunlara yüzde kaç indirim gelir bilemiyoruz. Ama eminiz ki, Steam her yıl olduğu gibi bu yıl da oyuncuları indirim konusunda tatmin edecektir.

İndirime girecek oyunların başında kuşkusuz GTA 5 de yer alıyor. Lakin GTA 5’i Epic Games sayesinde ücretsiz bir şekilde alan büyük bir kitle bulunduğu için, oyun ne kadar rağbet görür bilinmiyor. Diğer yandan Red Dead Redemption 2 başta olmak üzere diğer Rockstar Games oyunlarının da indirime gireceği düşünülüyor.

Bunun dışında, geçen yılki indirimlerde en çok satan oyunların başında gelen Forest, Garry’s Mood, Friday 13th, PUBG, Rust, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, The Witcher 3, Assassin's Creed Odyssey gibi oyunlar da tekrardan indirime geçecektir. Geçen yıl en çok satılan oyunların listesine bakmak için, bu yazıya bir göz atabilirsiniz. Böylelikle az çok hangi oyunların indirime gireceğini tahmin edebilirsiniz.

Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yılda Ubisoft’un neredeyse tüm oyunları büyük bir indirime girebilir. Bunun yanı sıra, indie oyun severlerin gözdesi olan 11 Bit Studios’un da oyunları bu yıl da indirime girecekmiş gibi gözüküyor. Ben anlamam bağımsız oyunlardan, spor oyunlarından ne haber diyenler olabilir. Merak etmeyin, her yıl olduğu gibi bu yılda NBA 2K ve Football Manager serisi indirimde olacaktır.

Son olarak, sadık bir kitlesi bulunan oyunlar da büyük ihtimal Steam Yaz İndirimlerinde yerini alacaktır. Peki hangi oyunlar bunlar? İşte o oyunlardan bazıları: DOOM, Dark Souls, Stardey Valley, Final Fantasy XV, Dying Light, Fallout, Resident Evil 7, Devil May Cry, Wolfenstein, Borderlands.