Super Mario Run iOS versiyonu en sonunda App Store’da yayınlandı. Büyük bir merakla beklenen oyun Nintendo’nun belli bir hikayesi olan video oyun karakterlerini en sonunda mobil dünyada kullandığı ilk oyun olma özelliğini de taşıyor.

Super Mario Run, temelde Flappy Bird tarzı bir mantığa sahip. Yatay eksende sürekli hareket eden Super Mario karakterinin belirli engelleri atlamasını, karşısına çıkan çeşitli düşmanları yenmesini sağlamak için ekrana tıklatmanız gerekiyor. Yeri geliyor bir kez hafifçe tıklatarak, yeri geliyor birden fazla kez tıklatarak oyunda ilerliyor, bir yandan da altınları toplayarak puan kazanıyorsunuz.

Oyun genel olarak yirmi yıl öncesinin Game Boy oyun konsollarında monokrom ekranda oynanan Super Mario World oyunundan izler taşıyor. Oyunda üç temel mod bulunuyor. “World Tour” modu oyunu tek başınıza, altı alemde, 24 farklı seviyede oynamanıza izin veriyor. “Toad Rally” ise arkadaşlarınızla yarışmanızı, zamanlarınızı karşılaştırarak yarışmanızı sağlıyor. “Mushroom Kingdom” ise kendi güzergahınızı oluşturmanızı ve özelleştirmenizi sağlıyor. Üçüncü modu kullanmak için ilk iki modda yeteri kadar altın toplamanız gerekiyor. Ayrıca diğer beş karakteri açmak için de ilk iki modda toplanan altınlar önemli oluyor.

Ne var ki, oyun her zaman internet bağlantısı gerektiriyor. İnternet bağlantısının olmadığı durumlarda bir pop-up pencere açılıyor ve oyun duruyor. Mario’nun yaratıcısı Shigeru Miyamoto, korsan dağıtımı durdurmak için bunun bir gereksinim olduğunu söylemişti.

Tıpkı Pokemon Go gibi Super Mario Run da tipik Japon oyunlarının havasını taşıyor. Oyunun başlangıcından grafiklerin kalitesine kadar bunu hissetmek mümkün. İlk oyununuzda karşınıza çıkan kılavuz niteliğindeki bilgilere karşı biraz sabırlı olmanız gerekiyor.

Super Mario Run iOS versiyonunu App Store’dan indirebilirsiniz. Oyunda uygulama içi satın almalar da sunuluyor. İlk üç oyun ücretsiz olarak oynanabilirken, daha sonrası için oyun içinden satın alma yapmanız ve 26,99 TL ödemeniz gerekiyor.

Super Mario Run oyununu hemen buraya tıklayarak cihazınıza indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Kaynak-Teknoblog