Verimlilik arayışındaki perakende sektörü önümüzdeki dönemde teknoloji yatırımlarını öne çıkarmaya hazırlanıyor. Gıda ve hazır giyim dışındaki mobilya, ev geliştirme, teknoloji, kişisel bakım, kırtasiye, eğlence gibi alanlardaki modern perakendecileri çatısı altında bulunduran Kategori Mağazacıları Derneği, bu doğrultuda 3 Ekim’de İstanbul’da ‘Perakende Teknolojileri Konferansı’ düzenleyecek.

5 binin üzerinde satış noktası ile 70 milyar liralık ciroyu temsil eden KMD’nin Başkanı Yenal Gökyıldırım, konferans öncesi düzenlediği basın toplantısında, ilk 6 ayda ortalama yüzde 9 büyüyen sektörde, bazı kategorilere yönelik hayata geçirilen KDV ve ÖTV teşvikinin destek sağladığını, ancak kurdaki sert yükseliş ile ithal ürünlere yönelik vergilendirmenin büyümeyi sınırladığını söyledi.erimlilik arayışındaki perakende sektörü önümüzdeki dönemde teknoloji yatırımlarını öne çıkarmaya hazırlanıyor. Gıda ve hazır giyim dışındaki mobilya, ev geliştirme, teknoloji, kişisel bakım, kırtasiye, eğlence gibi alanlardaki modern perakendecileri çatısı altında bulunduran Kategori Mağazacıları Derneği, bu doğrultuda 3 Ekim’de İstanbul’da ‘Perakende Teknolojileri Konferansı’ düzenleyecek.

Verimlilik artacak

Teknoloji yatırımlarının hızla artacağını vurgulayan Gökyıldırım, “Her bir fiziki mağazamızı aynı zamanda teslimat ve hizmet noktası gibi düşünmemiz lazım. Her türlü dijital altyapıyı sağlıyor olmamız lazım. Lojistik teknolojisi olabilir, CRM teknolojisi olabilir, her türlü teknolojiye ihtiyacımız var. Bu, hepimizin önümüzdeki dönemde bütçe ayıracağı önemli konulardan biri olacak” diye konuştu.

İthalat vergilerinin yanı sıra döviz kurlarındaki belirsizlik ve işveren yükleri gibi nedenlerle yükselen maliyetler karşısında perakendecilerin verimlilik arayışına girdiğine dikkat çeken KMD Başkan Vekili Alp Önder Özpamukçu da firmaların önümüzdeki dönem verimliliği artırabilmek için teknoloji yatırımlarına ağırlık vereceğini söyledi.

‘Teşvikler uzatılsın’

Mobilya ve beyaz eşyada eylül sonu bitecek KDV ve ÖTV teşvik süresinin uzatılmasını talep eden sektör temsilcileri, kozmetik ve kişisel bakım başta olmak üzere ithalat vergilerinin düşürülmesini istedi.

Gökyıldırım, “Yılın ilk yarısında özellikle beyaz eşyada devletin ÖTV ile sağladığı destek, oldukça işimize yaradı. Eylül sonu itibarıyla bitecek olan teşviklerin biraz daha uzatılması faydalı olacaktır” dedi.