2016’nın yeni iş modelleri, işbirlikleri ile müşterilere yeni ürün ve hizmet sunmaya odaklandıkları bir yıl olduğunu paylaşan TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, “2016 yılının son çeyreğinde 10 milyon TL kar ederek yılı pozitif tamamladık. 2017’ye müşterilerin değişen ihtiyaçlarına paralel olarak daha fit bir şekilde girdik. Şimdi tüm kanallarımızda daha mükemmel bir deneyim için yenilenme atağına başlıyoruz. Yatırımlarımızın odağında mağazalarımız ve online platformlarımızda hayata geçireceğimiz yenilikler, insan kaynağı ve fark yaratan hizmetler olacak.” dedi. 

69 ilde 210 mağaza ile sektörün Türkiye’deki en yaygın markası olduklarının altını çizen Gürcan, “Çoklu satış kanallarımızda geçen yıl 200 milyonun üzerinde tüketiciyi ağırladık. 2017 yılında 25 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Geliştirdiğimiz hizmet ve uygulamaları derinleştirip, entegre bir yapı ile daha çok müşteriye ulaşacağız. 2017’de benzer mağaza satışlarında (LfL) pazarın üzerinde büyüme ve yıl genelinde operasyonel karlılık hedefliyoruz.” diye konuştu. 

Türkiye’nin geleceğe bağlantı noktasıyız

Bu yıl tüketici teknolojisi ürünleri pazarının mevcut trendlere göre yüzde 8 seviyesinde büyümesini beklediklerini ve bu büyümenin içerisinde TeknoSA olarak güçlü bir şekilde yer alacaklarını ifade eden Bülent Gürcan, “17 yıldır ülkemizde teknoloji perakendeciliğinin değişmez gücüyüz. Tek adreste teknoloji ürün ve yenilikçi hizmetlerini bir arada sunarak sektörde fark yaratıyoruz. 2017 yılında Türkiye’nin geleceğe bağlantı noktası olmayı sürdüreceğiz. Herkes için teknoloji ve teknolojiye dair her şey TeknoSA’da olacak.” dedi.

Perakendenin geleceği çoklu kanalda

Sektörün fijital bir dönüşüm sürecinde olduğunu ve tüketici alışkanlıklarının hızla değiştiğini vurgulayan Bülent Gürcan, şunları söyledi: “Avrupa’da online teknoloji alışverişlerinin payı çift haneli rakamlara ulaştı. Türkiye’de ise bu oran henüz yüzde 2,6. Burada güçlü bir potansiyel var. Biz çoklu kanal yapılanmamızı bir taraftan global trendleri izleyerek bir taraftan da Türkiye’nin dinamiklerine bakarak güçlendiriyoruz. Sağlam altyapımız ve yaygın mağaza ağımız, çoklu kanal stratejisinde bize önemli bir avantaj, müşterilerimize ise kolaylık ve hız sağlıyor.” 

Cihazlar arası bağlantı ve giyilebilir teknolojiler büyüyor

Yeni teknolojilerin sektöre hareket getireceğini belirten Gürcan “2017 yılında tüm dünyada satılan akıllı telefon adedinin 1 milyar 443 milyona ulaşması bekleniyor. Akıllı telefonlar tüm dünyada pazarın hemen hemen yarısına karşılık gelecek şekilde en büyük ürün grubu olmaya devam edecek. TeknoSA’da da bu trendi görüyoruz. 2016 yılında bu kategoride pazarın 2 katı oranında büyüdük.” dedi. Gürcan, bu paralelde giyilebilir teknoloji ürünlerinin satışının artışına da dikkat çekti ve şöyle konuştu: “2017’de bu ürünlerin gelişmiş versiyonlarıyla buluşacağız ve ilgi daha da artacak. TeknoSA olarak biz de giyilebilir aksesuarlarda 2016 yılında yüzde 152’lik bir büyüme gerçekleştirdik. 2017 yılında da giyilebilir teknolojilerin çok hızlı büyüyeceğini öngörüyoruz.”