TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, Hürriyet muhabiri Serkan Demirtaş'a TeknoSA Mobil ile ilgili açıklamalarda Bulundu. Demirtaş'ın Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

Türkiye'de yaklaşık 74 milyon mobil iletişim abonesi bulunuyor. Bu abonelerin çoğunluğu 3 büyük operatörü tercih etse de, kurulan sanal operatörler (MVNO) sundukları farklı hizmetlerle pazardan pay almayı başarıyor. Bunlardan biri de tüketici elektroniği perakendecisi TeknoSA’nın mobil iletişim hatta ‘TeknoSA Mobil’. Yaklaşık 1.5 yıl önce hizmet vermeye başlayan TeknoSA Mobil, geçtiğimiz ay kontratlı (temlikli) satışa başlayarak Türkiye’deki mobil iletişim pazarındaki iddiasını arttırdı. Milli Takımlar Teknolojisi Tedarikçisi olan TeknoSA’nın Genel Müdürü Bülent Gürcan ile Avrupa Şampiyonası’nda (EURO2016) İspanya ile karşılaşan Türkiye maçında bir araya geldik ve TeknoSA Mobil başta olmak üzere şirketteki son gelişmeleri konuştuk.

100 BİNE YAKLAŞTI

TeknoSA Mobil hat kullanan abone sayısının 100 bin’e yaklaştığını belirten Gürcan, tüm tüketici elektroniği ürünleri için bütüncül hizmet sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Gürcan, “Tek noktada, tek faturada müşterilerimizin hem iletişim hem de cihaz ihtiyaçlarını en uygun şekilde karşılayacağız. Bunun son adımlarından biri beyaz eşya ve televizyon gibi her türlü alışverişi TeknoSA Mobil faturalarına yansıtmak olacak. Türkiye’ye yayılmış 300’e yakın mağazada 10 bin çeşit ürün sunuyoruz. TeknoSA mobil hat sahiplerine mağazalarından yapacakları her türlü alışverişi faturalarına yansıtarak uzun vadeyle ödeme kolaylığı sağlayacağız. Bu uygulamaya çok kısa bir zamanda yaşama geçmeyi planlıyoruz” dedi. TeknoSA Mobil ile kontratlı akıllı telefon satışlarına bu ay başladıklarını ve isteyen müşterilerin akıllı telefonlarını 24 ay taksitle yenileyebileceklerini de anlatan Gürcan, “Mobil iletişim operatörlerinden sonra, telefon faturasında tarifeye ek bu hizmeti sunan tek markayız. Müşterilerimize çok avantajlı ek kampanyalar da sunacağız. Örneğin, abonelerimiz günde 1 TL ödeyerek akıllı telefonu yenileme fırsatına sahip olabilecek” diye konuştu.

SEKTÖR BÜYÜYOR

Türkiye’deki tüketici elektroniği pazarının büyüdüğüne belirten Gürcan, şu bilgileri paylaştı: “Tüketici elektroniği ürünleri pazarı 2015’te, 40 milyar TL’ye ulaşmıştı. 2016’nın ilk çeyreğinde büyüme sürüyor. 2016’nın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3 büyüme performansı ile 10.6 milyar TL’lik ciro elde edildi. Ciroda en fazla büyüyen kategoriler ise telekom, küçük ev aletleri ve büyük beyaz eşya. Telekom kategorisi ilk çeyrekte yüzde 22 büyürken, küçük ev aletleri yüzde 20, beyaz eşya kategorisi ise yüzde 16’lık büyüme kaydetti. Televizyonların ağırlıklı olduğu tüketici elektroniği kategorisi ise yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla benzer bir performans sergilerken, EURO 2016’nın da etkisiyle mayıs ayından itibaren performansını arttırdı.”

AKILLI SAATTE 3 KATLIK ARTIŞ

Değişen yaşam biçimiyle birlikte spor, eğlence ve teknolojinin iç içe girdiğini ve koşu bantları, bisikletler, akıllı bileklik, akıllı saatlerle diğer hobi ürünlerin giderek daha çok tercih edilmeye başladığını anlatan Gürcan, “Bu yılın sporda çok kullanılan, yükselen teknoloji ürünü akıllı saat oldu. 2015 yılında Türkiye’de 75 bin adet civarında akıllı bileklik ve akıllı saat satılmıştı. Bu yıl satışların artması bekleniyor. İlk iki ayda geçen yılın aynı dönemine göre akıllı saatlerde adette yüzde 300, ciroda yüzde 400 büyüme gerçekleşmiş durumda. Biz de bu kategoride TeknoSA markasına ait PREO Pwatch ve Pwatch2 ile yer alıyoruz” dedi.