Yasal olarak yapılan dinlemeleri engelleme gibi bir şansımız yoktur fakat 3. kişiler tarafından yapılan dinleme ve casus hizmetlerini engellemek için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır.
Telefonunuzun dinlendiğinden şüphelendiğiniz anda cihazınızı fabrika ayarlarına geri yükleyin ve kaynağını bilmediğiniz uygulamaları kesinlikle yüklemeyin. Özel yazılımlar kullanmanız gerekiyorsa, lisanslı yazılımlar almayı tercih edin.

Kablosuz ağ kullanımında dikkatli olun. Halka açık olan şifresiz her ağa bağlanmayın. Ağ bağlantısı üzerinden gelen verileri kontrol edin.

Telefonunuzla internette dolaşırken gelen sahte uyarıları dikkate almayın. Örneğin:” Telefonunuzda virüs var temizlemek için tıklayın” şeklinde linklere tıklamayın. Bu uyarılar ile telefonunuza zararlı yazılımlar yüklemeye çalışılmaktadır.

Telefonunuzu kullanırken kesinlikle “güvenlik kilidi” kullanın. Bulunduğunuz ortamlarda telefonunuzu şifresiz bir şekilde yanınızdan ayırmayın. Casus yazılımların yüklenmesi oldukça kolay ve kısa sürede yapılmaktadır.

Telefon işletim sistemleri gün geçtikçe daha da geliştiği için buna bağlantılı olarak zararlı yazılımlarda artmaktadır. Kişisel bilgi güvenliğiniz için telefonunuzda çok fazla bilgi bulundurmayın ve bulut hizmetleri kullanarak verilerinizi yedekleyin. Mümkünse lisanslı virüs koruma yazılımları edinin. Genel olarak yukardaki maddelere dikkat ettiğiniz taktirde telefon dinlemelerinden ve casusluk hizmetlerinden kendinizi koruyabilirsiniz. Şunu da belirtmekte fayda var; eğer karşınızdaki kişi telefonunuzu dinlemek için ileri seviye teknoloji kullanıyorsa bu nokta’da yapacak çok fazla önlem bulunmaktadır. Yukardaki önerileriler klasik dinleme yöntemleri için geçerlidir. Sorularınızı yorum ile bizlere iletebilirsiniz.