PAROLA KULLANIN

Tahmin edilmesi zor parola kullanın. Cihazı eline geçiren kişi birkaç parola deneyecek tir ve bunların başında 0000-1234-1111 -9999 gibi sıralı rakamlar gelmektedir. Akıllı telefonunuz belli bir denemeden sonra bilgileri otomatik silmeyi destekliyorsa bunu aktif hale getirin.

UZAKTAN KİLİTLEYİN

O akıllı telefonların tamamı uygulama ya da bulut desteği ile uzaktan tuş takımı ve bunun gibi tüm fonksiyonları kilitleme desteği sun-   \^ maktadır. Kayıp telefonunuzu uzaktan tamamıyla kilitleyebilirsiniz.

NE KADAR BİLGİ SAKLIYORUZ?

OIPEXPO tarafından yapılan araştırmaya göre kullanıcıların % 46'sı telefonların kötü amaçlı insanların eline geçtiğinde özel hayatlarının istismara uğrayacağını belirtti.
 
% 39'u, mobil cihazlarını kaybettiklerinde kendilerini zor durumda bırakabilecek fotoğraf ve bilgilerin cihazlarında bulunduğunu, % 15'i de telefonlarından çektikleri fotoğrafların güvenliğinden ve gizliliğinden emin.

Birçok ünlü mağdur oldu ve psikolog desteği aldığını itiraf etti. Sonuç olarak iCloud vakası fotoğraflar ile sınırlıydı ve çok büyük yaralar almadan atlatıldı ama bu ünlülerin mali bilgileri alınıp hesapların da girilebilirdi" dedi. Hayırlı, cep telefonu kullanıcılarının unutma ya da çaldırma durumunda yapmaları gerekenleri şöyle sıraladı:

İÇERİKLERİ SİLİN

Fotoğraf, kısa mesaj ya da e-posta gibi anlık olarak okunan ve devamında saklamaya ihtiyacınız olmayan bilgileri biriktirmeden silmelisiniz.

SÜREKLİ YEDEKLEYİN

O belirli aralıklar ile yedekleme yapmak sadece akıllı telefonlarımızı kayıp, çalınma riskine karşı değil aynı zamanda bozulma ve kazaya karşı da korur.

TELEFONUNUZU UZAKTAN BULUN 

Telefonunuz kaybolduğu ya da çalındığı durumda daha önceden yüklemiş olduğunuz uygulama GPS yardımı ile yerini size gerçek zamanlı olarak bildirecektir.