Adroid kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın sorunlardan biri arka planda kapatılan uygulamalar. Bu çirkin sorun telefonu birçok yönden etkileyebilir.

Milliyet'ten Onur Binay'ın haberine göre; Birkaç uygulama arasında birden fazla iş yapıyorsunuz, birden biri yeniden yükleniyor ve yerinizi kaybediyorsunuz. Ya da arka planda çalıştırmak için güvendiğiniz bir uygulama sadece çalışmayı durduruyor. Durum ne olursa olsun, birçok Android cihazda bu problem var. Örneğin, Piksel 3 son zamanlarda bu sorunların bazılarını düzeltmek için güncelleme aldı.

Kullanıcılar bu sorundan etkileniyor, geliştiriciler de bununla ilgilenmek zorunda. Uygulamalar düzgün çalışmadığında, geliştiriciler bunun üzerinde çalışmaya başlıyor. Telefonların arka planda uygulamaları kapatması durumunda, geliştiricinin yapabileceği pek bir şey yok. Kullanıcı, uygulamayı "pil optimizasyonlarından" beyaz listeye alma zorluğunu yaşamadığında, uygulama düzgün çalışmaz ve kullanıcı uygulamaya kötü bir puan verebilir. Bazı geliştiriciler, Don't Kill My App web sitesiyle birlikte gruplaşmaya ve bu sorunla mücadele etmeye çalışıyor.

Web sitesi, popüler uygulamaların arkasındaki geliştirici Twilight ve Sleep As Android'in geliştiricisi olan Urbandroid Ekibi tarafından oluşturuldu. Uygulamalarının birçoğu arka planda çalışıyor, bu yüzden bu soruna çok aşinalar. Web sitesi, üreticileri kapatma davranışları konusunu sıralıyor ve kullanıcılara sorunu nasıl çözebileceklerini anlatıyor. Çözüm genellikle uygulamayı üreticinin pilinin “optimizasyonları” dışında bırakmayı içeriyor.

Nokia, web sitesine göre en kötü dereceye sahip. Android Pie Nokia cihazlarında ekran kapalıyken 30 dakika sonra uyku izleme dahil olmak üzere herhangi bir arka plan işlemini kapatıyor. OnePlus'ın da kötü bir derecesi var. HTC ve Stock Android'in ise en düşük olduğu belirlendi. Telefonunuzun nasıl derecelendirildiğini görmek ve sorunun nasıl çözüleceğini öğrenmek için web sitesine bakabilirsiniz.