Çinli teknoloji devi Tencent, Warner Music Group ile yatırım konusunda görüşmelere başladı. Tencent'in, plak şirketinin halka arzından önce Warner Music'ten hisse satın almak için 200 milyon dolar yatırım yapmayı planladığı belirtildi. 

Hisse başına 23 dolar ile 26 dolar arasında fiyatlandırılması beklenen halka arzın şirkete 13,3 milyar dolarlık bir değer vermesi bekleniyor. Paylaşılan habere göre, Warner Music'in halka arzı gerçekleşirse New York Borsası'nda 2020 yılının en büyük halka arzı gerçekleşmiş olacak. Warner Music, Cardi B, Ed Sheeran ve Bruno Mars gibi popüler uluslararası sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Şirket aslında şubat ayında halka açılma planını açıklamıştı, ancak Covid-19 nedeniyle bu plan ertelenmek durumunda kaldı. 

Belirtmeden de geçmeyelim; Warner Music, bu yılın başlarında İstanbul merkezli Doğan Müzik ile ortaklık gerçekleştirdi ve Türkiye’de faaliyet gösterme kararı aldı.

Tencent'in şirkete potansiyel yatırımı hakkındaki haber, Tencent liderliğindeki bir konsorsiyumun Universal Music Group'ta yaklaşık 10 milyar doları karşılığında yüzde 10 hisse edinmesinden sonra yayınlandı. Zira bahsi geçen anlaşma şirketin pazar değerini 33,7 milyar dolara ulaştırdı ve Tencent'in U2, Drake ve Taylor Swift gibi sanatçılara erişim sağlamasına imkan verdi.

Tencent'in müzik hizmeti Tencent Music Entertainment, bu yılın ilk çeyreğinde yıllık yüzde 10 artışla toplam 891 milyon dolar gelir elde etti. Çin'in Spotify'ı olarak adlandırılan birim, şu anda 657 milyon mobil aylık aktif kullanıcıya sahip ve bu kullanıcıların yüzde 6'sı Tencent'in hizmetleri için ödeme yapıyor.

Tencent, önümüzdeki beş yıl içinde bulut bilişim ve yapay zeka gibi teknolojilerine de 70 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.