İngiltere Isıtma Sektörünün, 110 yıllık deneyimli ve tanınmış kuruluşu Ideal Boilers ile Termo Teknik arasında yapılan işbirliğiyle IMAX XTRA EL yer tipi yoğuşmalı kazan serisi Türkiye’ye sunuldu.  IMAX XTRA EL yer tipi yoğuşmalı kazan serisi, dar alanlarda yüksek ısıtma kapasite olanağı ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Yeni tip kazan serisi ile Termo Teknik ‘in merkezi ısıtma sistemleri portföyü genişliyor.

Termo Teknik’in ısıtma kazanları konusunda çalışması İki şirket arasında  2013 yılında EVOMAX Duvar Tipi Yoğuşmalı kazanların Türk kullanıcısına kazandırılması için yapılan iş ortaklığı  ile başlamıştı. EVOMAX kısa zamanda önemli bir başarı yakalayarak, Türkiye’nin sevilen ve tercih edilen ısıtma kazanı oldu. Termo Teknik, EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazanlar ile yakaladığı başarı ve yüksek müşteri memnuniyetini IMAX XTRA EL serisi ile dar alanlarda yüksek ısıtmaya ihtiyaç duyan sistemlerde de sürdürmeyi hedefliyor.

IMAX XTRA EL ile yüksek kapasite

Tek kazanda 325  kW‘dan 1260 kW‘a kadar 10 farklı kapasite değerlerine sahip IMAX XTRA EL, ısı talebine bağlı olarak kaskad kontrol paneli üzerinden 15 adete kadar kazanın (toplam 18900 KW = 16.254.000 kcal/h) kaskad bağlantı ile kontrolüne olanak veriyor. Türkçe karakterli kullanıcı ara yüzü hem kullanıcı hem servis açısından  kolay, hızlı kurulum ve pratik işletme imkanı sunuyor.

Kontrol paneli

Kontrol panelinde bulunan H girişleri dijital ve analog giriş olarak kullanılabiliyor. Böylelikle; yüzme havuzu çalıştırılmasından ve dış hava sıcaklığından bağımsız olarak, kat istasyonlarına ve klima santrallerine sabit sıcaklıkta su gönderimi ile konfor sürekliliği sağlanıyor.

Kontrol paneli ile ayrıca ısı üretiminde (kazan sıcaklığı, geri dönüş sıcaklığı, brulör modülasyonu, kolektör sıcaklığı, brulörün devrede olup olmadığı, güneş enerjisi akış suyu sıcaklığı) parametreleri görüntülenebiliyor. Tüketim tarafında ise dış hava sıcaklığı, tüm ısıtma devrelerine ait konfor sıcaklığı, ısıtma devresi pompalarının devrede olup olmadığı, kaskad gidiş ve dönüş sıcaklıkları, yardımcı röle çıkışlarının açık ve kapalı konumları vb. çok sayıda parametre görüntülenip takip edilebiliyor. Kullanım sıcak suyu için atanan boyler, istenilen sıcaklık değerine ve zaman programına göre kontrol edilebiliyor.

Üstün teknik özellikler

Alüminyum silüsyum alaşımlı döküm eşanjörü ile termal şoklara, ısıl gerilmelere ve korozyona dayanıklı bir tasarıma sahip olan IMAX XTRA EL; işletme maliyetlerini düşük tutmak için yüzde 110 verim oranına kadar kısmi yükte çalışabiliyor.

Web server ünitesi ile kontrol paneli birlikte çalıştırılarak dünyanın herhangi bir yerinden kazan dairelerine bilgisayar veya akıllı telefonlar üzerinden de erişim ve kontrol sağlanabiliyor.

IMAX XTRA EL, on adet hatayı sistem üzerinde göstererek arıza kayıtlarında da kullanıcıya destek veriyor.

Sınıf 6 değerinde düşük NOx emisyonu sağlayan IMAX XTRA EL, kullandığı kontrol paneli ile ilave bir kontrol paneline ihtiyaç duymadan güneş kolektörünün kazanlarla uyumlu çalışmasını sağlayan çevreci bir tasarıma sahip.

Sessiz konfor

En yüksek ses seviyesinin olduğu ilk yanma anlarında bile IMAX XTRA EL, en yüksek kapasitesi olan 1260 kW modelinde bile 60 dB’nin altında ses seviyesi ile maksimum konfor sunuyor.

3 yıl parça ve bakım garantisi

3 yıllık parça ve bakım garantisi ile birlikte IMAX XTRA EL; kalitesi, titiz tasarımı, özenle seçilmiş  parçaları ve yüksek ısıtma kapasitesi ile tasarruf ve konfor sunuyor.