Teknoloji şirketleri arasında yetenekli mühendisleri kapma yarışı hiç bitmiyor. Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer'ın, önemli mühendislerin Microsoft'tan istifa edip Google'a geçmek istediğini duyunca ofisinde sinir krizleri geçirip kapıları masaları parçaladığı günler teknoloji dünyasında hala hatırlanıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre şimdi benzer bir kavga Apple ve Tesla arasında yaşanıyor. Apple'ın önemli mühendislerinden Chris Lattner Apple'dan istifa ederek Tesla'ya geçti.

Tesla 2015'te şirket içinde yayınladığı bir mektupta, "eğer Tesla'da iş bulamıyorsanız, gidip Apple'da işe başvurabilirsiniz", ifadesini kullanarak, iki şirket arasındaki çatışmayı işaret etmişti.

Apple'ın açık kaynak kodlu programlama dili Swift'i geliştiren mühendis olarak tanınan Chris Lattner, Tesla'da otonom sürüş teknolojilerini geliştirmekten sorumlu olacak.

shiftdelete.net'in haberine göre öte yandan Chris Lattner ayrılık mektubunda, Apple'dan ayrılırken Swift projesini terk etmediğini, açık kaynak kodlu bu projede hala aktif bir rol oynayacağını da vurguladı. Bakalım Apple'ın bu hamleye cevabı nasıl olacak?