Euro NCAP‘in (Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı) ardından Audi’nin elektrikli SUV modelinin konuk olduğu bir diğer test kuruluşu IIHS (Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü) oldu. Bu testi özel kılan detay ise Audi’nin elektrikli SUV’unun üst düzey güvenlik ödülü alan ilk elektrikli araç unvanını elde etmesi.

Audi E-Tron çarpışma testinden ödül ile ayrıldı!

E-Tron’un ön çarpışma testinde 40 km/s hıza kadar acil fren sistemini kullanarak çarpışmayı önleyebildiği görüldü. Ayrıca, araç üzerindeki LED farlar diğer sürücülerin güvenliğini sağlamak için ışık düzeyini otomatik olarak ayarlıyor.

Elektrikli araçlar söz konusu olduğunda ilk akla gelen marka olan Tesla’nın benzer bir başarıyı elde edememesi oldukça merak uyandırdı. Ancak, IHSS tarafından Tesla Model 3 testleri henüz gerçekleştirilmedi. IHSS sözcüsü teste girmeyi bekleyen dört adet Model 3’e sahip olduklarını belirtti.

Model X test edilmezken, Model S ise güvenlik bakımından oldukça iyi olsa da, Audi E-Tron’u geride bırakabilen bir araç değil. Bu nedenle gözler Tesla Model 3’ün test sonuçlarına çevrilmiş durumda.