THK'den yapılan açıklamada, amatör-sportif havacılık faaliyetlerinin  öncüsü olan kurumun, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından Milli  Hava Sporları Yetkilisi (NAC) olarak kabul edildiği anımsatıldı.

Açıklamaya göre, THK, sivil alanda İHA kullanımının hızla artması  üzerine ve gelen talepler doğrultusunda sivillere de İHA eğitimi vermeye başladı.  Bu kapsamda İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde verilen kurslar, 22 Temmuz'da  sonra erecek. Kurs, 36 saat teorik ve 3 saat pratik eğitimden oluşuyor.

THK Başkanı Kürşat Atılgan, Sivil HavacılıkGenel Müdürlüğü (SHGM)  tarafından İHA kullanımı kurallarının belirlendiğini hatırlatarak, kurum  bünyesinde uçuş okulları ile THK Üniversitesinin bu konuda yetkili olduğunu  belirtti.

İlk olarak kolluk kuvvetlerine İHA eğitimi verdiklerini ifade eden  Atılgan, "Dört bölüme ayrılan eğitimlerde 500 gram-4 kilogram ile 4-25 kilogram  ağırlığındaki İHA'ları (İHA 0-1) kullanacak kişilere eğitim vereceğiz. Bu eğitim  sonunda SHGM onaylı ticari pilot ve Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI)  sportif lisansına sahip olunacak. Bu iki lisansı aynı anda veren tek kurum THK."  değerlendirmesinde bulundu.