Samsung tarafından gerçekleştirilen Tizen Geliştirici Konferansı 2017, otuzdan fazla iş ortağı ile birlikte San Francisco’da başladı. Ek olarak konferansa, binden fazla servis ve içerik iş ortağı ile cihaz üreticisi de katılım gösteriyor. “Bağlanmaya Hazır, Katılın!” temasıyla başlayan konferansta şirket Tizen’in geleceğine dair vizyonunu paylaşmayı da ihmal etmedi.

Birçok sızıntı sonucunda hakkında oldukça fazla bilgi edinilen Samsung Z4 için resmi duyuru...
Tizen 4.0 ile ekosistem genişleyecek!
Samsung, Tizen 4.0 platformu ile birlikte Tizen cihaz ekosistemini genişletmek üzere çalıştıklarını açıklamış durumda. Özellikle de Nesnelerin İnterneti (IoT) geliştiricilerinin, platforma çeşitli uygulamaları kolayca oluşturması ve ticarileştirmesi için önemli değişiklikler yapıldığının altı çiziliyor. Şu anki Tizen platformu ise sadece akıllı telefon ve TV gibi cihazlarla kısıtlı.

Tizen 4.0 ile birlikte daha fazla cihaza erişmek şirketin ana hedefi olarak vurgulanıyor. Tizen RT (Real-Time/Gerçek Zamanlı)'nin TV, mobil cihaz, termostat, lamba, tartı ve daha fazla cihazı kapsaması isteniyor.

Ayrıca Samsung, Microsoft ile iş birliğine giderek geliştiricilerin Tizen uygulamalarını popüler programlama dilleri Microsoft .NET ve Xamarin UI aracılığıyla kolayca geliştirmesi sağlanıyor. Tabii ki geliştiriciler Tizen uygulamalarını Microsoft Visual Studio kullanarak oluşturabilecekler.

Çip üreticileri, akıllı ev cihazı üreticileri ve lokasyon tabanlı servis sağlayıcılar ile de çalışan Samsung, Tizen çalıştıran Nesnelerin İnterneti cihaz ekosistemini genişletmek amacıyla sağlam bir desteği arkasına alacak gibi gözüküyor.