ABD'li sabit disk üreticisi Western Digital'in de içinde bulunduğu bir konsorsiyum, Japon Toshiba Corp'un bellek yongası faaliyetlerini 1.9 trilyon yen (17.4 milyar dolar) karşılığında satın almayı teklif etti.

Toshiba, ABD'deki nükleer işletmesinden gördüğü zararları kapatmak için bellek yongası imalat faaliyetlerini satmaya çalışıyor.

Konu hakkında bilgi sahibi olan, ancak görüşmeler gizli olduğu için adlarının açıklamasını istemeyen kaynaklara göre Western Digital'in teklifi 150 milyar yen tutarında hisse senedine çevrilebilir tahvil içeriyor. Ayrıca Western Digital yönetim kurulunda oy hakkı istemeyecek.

Kaynaklara göre konsorsiyum, ABD özel sermaye fonu KKR & Co, devlet destekli Innovation Network Corp of Japan ve Development Bank of Japan'dan oluşuyor. Konsorsiyumun bu üç üyesinin her biri teklif edilen tutarın 300'er milyar yenlik bölümünü karşılayacak.

Toshiba, potansiyel alıcılar yürütülen müzakereler hakkında yorum yapmayacağını söyledi. Western Digital sorulara haber anında cevap vermedi, KKR de cevap vermeyi reddetti.