Dünyanın en büyük Wi-Fi ağ ürünleri sağlayıcısı olan TP-LINK, akıllı telefon pazarına gireceğini duyurdu. İlk model olan Neffos’uŞubat ayında dünya çapında piyasaya sunacağını açıklayan TP-LINK, hem akıllı hem basit olan Neffos ile kullanıcı dostu bir akıllı telefon tasarladı.

TP-LINK Başkanı Jeffrey Chao “Neffos’u geliştirmekteki esas niyetimiz, insanlar ile cihazlar arasında sorunsuz bir bağlantı kurarak benzersiz bir dijital deneyim yaratmak” diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Gerçek bir akıllı telefonun hem kullanıcıların teknolojiden keyif almalarını sağlayabileceğine hem de bilgi patlamasının yaşandığı bir çağda kullanıcılara rahat bir yaşam tarzı sunabileceğine inanıyoruz. Böylece akıllı telefonun kullanıcılar için yalnızca bir araç olmaktan çıkıp, kendilerini yansıtabilecekleri bir moda ikonu olabilecek.”

Neffos’un piyasaya sürülmesi, TP-LINK’in sabit ekipmanlardan (yönlendiriciler, akıllı ev sistemleri, bulut hizmetleri) mobil cihazlara açıldığını da gösteriyor. IDC 2015 sıralamasına göre, TP-LINK’in Wi-Fi ürünlerindeki küresel pazar payı yüzde 42,9’aulaştı. Bu sıralamayla, ikinci sıradaki şirketten 33,42 puan daha yukarıda yer alıyor. Bu başarı, yüksek kalite ürünlere yönelik araştırma ve geliştirme aracılığıyla şirketin tutarlı bir şekilde ortaya koyduğu temel geliştirme felsefesi olan ‘hayata yakın olma’ fikrinin ne kadar yerinde olduğunu göstergesi.

Telekomünikasyon sektöründeki mevcut teknolojileriyle TP-LINK, insana en uygun tasarım konusunda mümkün olanın en iyisini yapmak için çalışıyor. TP-LINK’in, kullanıcılar için ideal bir dijital ekosistem oluşturulması amacıyla akıllı cihazlarla bağlantı kurması açısından, akıllı telefon çok büyük bir adım.

Chao “Gelecekte, kullanıcılar için ilgili cihazları otomatik olarak etkinleştirmek ve kontrol etmek amacıyla farklı ortamlarda akıllı tanımlama yeteneği oluşturmak istiyoruz. Akıllı telefonlarımız aracılığıyla kullanıcılar, evde bulunan cihazlarına daha yakın bir bağlantı elde edecekler” diyor.