Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump her açıdan ilginç bir karakter. Beyaz Saray'dan sızan dedikodulara göre Donald Trump, kullandığı Apple marka telefonlardan ödün vermiyor.

ABD'li bir başkanın Amerikalı çok kaliteli bir şirketin telefonunu kullanması son derece doğal. Sıkıntı Trump'ın bu telefonları kullanış stilinde. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, bu telefonlardan birini arama yapmak için; birini ise Tweet atmak için kullanıyor.

Donald Trump'ın bu hareketi, korsanlar için biçilmiş kaftan. Zira Donald Trump'ın kullandığı telefonlar uygulama yüklemelerine açık. Telefonların kameraları ve mikrofonları da açık durumda. İki telefonun da tek sınırlandırması, GPS kullanımına kapalı olması.

Donald Trump, danışmanlarının önerilerine uymayı ısrarla reddediyor. Trump, telefonların düzenli olarak yenilenmesi ve uygulama yüklenmemesi yönündeki tavsiyeleri görmezden geliyor. Amerikalı pek çok bilişim uzmanı Trump'ın eylemini son derece uygunsuz buluyor. Zira uzmanlara göre Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal çıkarlarını tehdit ediyor.