Şirket tarafında bu 11 dakikalık kapatmanın nedeni bugüne kadar çok merak edilmişti. İçeriden bir çalışan Trump’a olan öfkesini mi kusmuştu, yoksa sadece bir hata sonucu mu böyle bir olay yaşanmıştı.

İşte olaylı kapatmanın mimarı Bahtiyar Duysak ilk kez konuştu. TechCrunch ile özel bir röportaj yapan Bahtiyar Duysak neden böyle bir şey yaşandığını anlattı.

Trump’ın Twitter hesabını sadece 11 dakika sonra geri aldı

Öğrenci vizesi ile Amerika’da bulunan ve Twitter destek birimindeçalışan Bahtiyar Duysak, bu sıkıntının bir kendi hatasından kaynaklandığını belirtti. Hatta öyle ki, sosyal medyada bu olay konuşulana kadar kendisinin de yaptığı bu hatanın farklında değilmiş. Zaten Twitter’ın yaptığı basın açıklaması da aynen bu şekilde olmuştu.

Üstelik bu ilginç olay Duysak’ın işyerindeki son gününde yaşanmış. Her gün olduğu gibi yine biri Trump’ın hesabını şikayet etmiş. O da sırf jest olsun diye bu isteği kabul ederek Trump’ın hesabını de-aktif etmiş ve bilgisayarı kapatarak iş yerinden çıkmış.

Panikse birkaç saat sonra yaşanmış. Duysak ise yaptığı bu şeyin aslında teknik bir hata olduğunu belirtiyor. Twitter bazı hesapların kapatılmasını otomatik olarak önlüyor. Yani siz ne yaparsanız yapın, Trump’ın Tweet’leri haber niteliği taşıdığı için onun hesabını kapatamazsınız.

Duysak da buna güvenerek hesabı kapatmış. Sonrasında olanları biliyorsunuz.