Bilgisayar, konsol oyunları ve/veya tüketici elektroniği ürünleri alanlarında faaliyet gösteren 11 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 07 eylül 2016 tarihinde yapılacak.

Bilgisayar, konsol oyunları ve/veya tüketici elektroniği ürünleri alanlarında faaliyet gösteren;

Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. A.Ş.,Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.,Gold Teknoloji Marketleri San. ve Tic. A.Ş.,Kliksa İç ve Dış Tic. A.Ş.,Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. A.Ş.,LG Elektronics Tic. A.Ş.,MS İstanbul İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.,Teknosa İç ve Dış. Tic. A.Ş.,Türk Philips Ticaret A.Ş.,Vatan Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş. ve Vestel Ticaret A.Ş.'nin aralarında yaptıkları yatay ya da dikey anlaşmalarla veya uyumlu eylem halinde 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlâl edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi.

Bahse konu teşebbüsler ile ilgili sözlü savunma toplantısı, 07 Eylül 2016 Çarşamba günü, saat 11.00'da yapılacak. Toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, "Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ" uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 26 Ağustos 2016 Cuma günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.