Ekonomi Üniversitesi, üniversite ve lise eğitimine drevam eden 50 genç için, "Hayalini oyna" projesini hayata geçirdi. Yazılım Mühendisliği Bilgisayar Oyunları Opsiyon Programı’nın destekleği ücretsiz olarak verilecek eğitimlerde katılımcılar, kendi hayallerinde görmek istedikleri oyunları uygulamalarıyla öğrenecek.
 
Son başvurunun 12 Kasım olduğu etkinlikte ayrıca katılımcılar, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından her yıl tüm dünyayla eş zamanlı yapılan Global Gam Jam adlı oyun geliştirme yarışmasında da yer alacak. Eğitimler, İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, öğretim üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Akcan, Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Altuğ Işığan, Öğr. Gör. Kaya Oğuz ve İEÜ Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov tarafından verilecek.
 
Proje hakkında bilgi veren İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, eğitim anına kadar sadece oyun oynayan bireylere bu oyunların nasıl tasarlandığı, programlandığı, yayımlandığı ve artı değere dönüştürüldüğünü aktarmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Şahin, "Katılımcılarımızın, yapımı basit ancak oynanabilirlik değeri yüksek oyunlar geliştirebilen takımlar oluşturulmasını hedefliyoruz. Ocak 2015’te yapılacak uluslararası üne sahip bir oyun geliştirme olan Global Game Jam’de başarı sağlayacak takımların oluşması da planlanıyor. Oyun senaryosu oluşturma, görsel efekt planlama, oyun müzikleri düzenleme, karakter ve animasyon çizimleri, oyunları bilgisayarda programlama, oyun test etme, oyun yayımlama ve dağıtım süreçleri alanlarında verilecek. 15 Kasım’da başlayacak eğitimler, İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Oyunları Laboratuvarında gerçekleştirilecek" dedi.