İnsanlar beden ve ruh sağlığına daha çok özen gösteriyor. Eğitim seviyesi arttıkça spor, meditasyon ve yoga yapan insanların sayısı giderek artıyor. Bu değişimi gören Meditopia, uygulaması üzerinden dünyada 4 milyon kullanıcıya ulaştı. Üstelik 60'dan fazla ülkede 7 dilde ve her ay 1.2 milyon meditasyon eğitimi alınıyor. Apple'ın Küresel Geliştiriciler Zirvesi'nde en iyi tasarım kategorisinde kürsüye çıkmak için yarıştı.

BAĞLANTILAR GÜÇLENDİ

Meditopia kurucu ortağı Fatih Mustafa Çelebi Türkiye'de mühendisler tarafından geliştirilen içerikle ilgili şu bilgiyi verdi: "Meditopia mobil uygulamamızda ortalama 10 dakikalık sesli meditatif içerikler sunuyoruz. 60'ın üzerinde ülkede 4 milyon üyemiz var. Yakın zamanda hayatına etki ettiğimiz üyelerimizin sayısını artıracağız. WWDC'den iki beklentimiz vardı. Apple'ın yeni teknolojilerini birebir görüp, onları en iyi uygulayabileceğimiz alanları tespit etmek ve uluslararası bağlantılarımızı güçlendirmek. İki beklentimizi de gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim."

RAKİPLERİMİZİ TANIDIK

Apple tarafından düzenlenen etkinliğe katılmanın teknoloji kapasitelerini güçlendirdiğini belirten Çelebi, rakiplerini yakından tanıma fırsatı yakaladıklarını belirterek, "Kendimize güvenimiz daha da arttı. Çünkü, eğer teknolojimizi güçlendirirsek, mental sağlık alanına yeni bir soluk getirebileceğimizi ve de global rekabette ön plana çıkabileceğimizi gördük. Güçlü olduğumuz temel yönümüz takımımız. Fakat yeni başladık, yapacaklarımızın çok başındayız. Stres, uykusuzluk gibi sorunların çözülebileceğine kesinlikle inanıyor ve de bu çözümde büyük bir rol oynayacağımızı biliyoruz" dedi.
Şu andaki gelir modelini abonelik yoluyla elde ettiklerini söyleyen Çelebi, "Meditopia'yı telefona ücretsiz indiriyorsunuz, belli sayıdaki içeriklerimize ücretsiz ulaşabiliyorsunuz. Fakat Meditopia her daim gelişen, dönüşen bir uygulama. Her zaman düzenli olarak içerikler ekleniyor. Böylece, Meditopia deneyimi derinleşiyor. Bunun tamamına ulaşmak için aylık veya yıllık olmak üzere 2 abonelik paketimizden birini alabilirsiniz" diye konuştu.(Sabah)