Türk savunma sanayisine katkı veren ve bu alanda sorumluluk üstlenmek isteyen firmalar, bu yıl ilk kez düzenlenecek SAHA EXPO 2018 Fuarı’nda buluşacak. SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneğinin yönetim ve sorumluluğunda, 2 yılda bir gerçekleştirilmesi planlanan SAHA EXPO, 13-15 Eylül’de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 

Fuarda, savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında harekat ortamında kullanılacak en modern platformların alt sistemlerinin ve komponentlerinin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretilmesinde görev alan firmalar ürünlerini sergileyecek. Fuarda, 31’i yabancı 183 firma yer alacak, ayrıca tedarik makamları ve çeşitli heyetler de fuara katılım gösterecek. SAHA EXPO’nun katılımcıları arasında ASELSAN, Baykar, BMC, Boeing, FNSS, HAVELSAN, Kale Grubu, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı - Askeri fabrika ve tersaneler, ROKETSAN, Savunma Teknolojileri Mühendislik AŞ, TAIS Gemi İnşa ve Pazarlama, THY Teknik, TÜMOSAN, TUSAŞ bulunuyor. Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı (İHA) üreticilerinden Baykar, SAHA EXPO 2018’e platin sponsor olarak katılacak. Baykar tarafından milli olarak geliştirilen ve yüzde 93 yerlilik oranına sahip Bayraktar TB2 İHA, sergilenecek. Nano teknolojik yalıtım alanındaki çalışmalarıyla dikkati çeken Yalteksan’ın Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Katırcı da fuarda bu alanda geldikleri son noktayı sektörle paylaşacaklarını söyledi. 

Katırcı,”Uydular için geliştirip, teknolojinin her alanında etkin kullanılan aerojeli üretmeyi başararak ülkemizi dünyanın bunu başarabilen 4 ülkesinden biri yaptık” dedi.

YERLİ ÜRÜNLERLE İDDİALIYIZ

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye’yi savunma, havacılık ve uzay alanında, dünyanın en iddialı ülkelerinden biri haline getirmek için SAHA İstanbul çatısı altında çaba gösterdiklerini söyledi. Bayraktar, Türk savunma sanayi şirketlerinin yaptığı yerli sistemleri dünya ile paylaşacaklarını söyledi.(Star)