İstanbul’da bazı banka müşterileri ve şirketlerin, hesaplarından bilgileri dışında yüklü miktarlarda para çekildiği yönünde savcılığa başvurması üzerine Siber Polisi inceleme başlattı.

Virüslü vurgun

Polisin araştırmasına göre, çete, şirket ve kişilerin bilgisayarlarına virüs program göndererek internet bankacılığı hesap bilgileri ve parolalarını ele geçiriyordu. Daha sonra yine virüs programlarla bankanın hesap sahibine gönderdiği tek kullanımlık şifreyi kendi telefonlarına yönlendiriyordu. Ele geçirilen hesaplardaki paralar da çete üyelerinin hesaplarına aktarılıyordu.
 
ATM’DEN YAKALANDILAR
Çete üyeleri de parayı hesaplarından çekerek paylaşıyordu. Polis, paraların çekildiği banka şubeleri ve ATM’lerin güvenlik kameralarından çete üyelerini belirledi. 2 Haziran günü 20 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda çete yöneticileri Nihat Tunç ve Raif Çakar’ın da arasında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
 
359 BİN LİRA ‘İNDİRMİŞLER’
Mahkeme çete yöneticileri Nihat Tunç ve Raif Çakar’ı tutuklarken, 7 kişi hakkında adli kontrol kararı verdi. Çete üyesi bir kişinin de takip sürerken başka bir suçtan tutuklandığı belirtildi. Diğer kişiler ise serbest kaldı.
Çetenin çok sayıda şirket ve kişinin hesabından 359 bin 245 lira para çektiği belirlendi.