LINE, yeni uygulamalarını tanıtmak ve Türkiye pazarına ilişkin hedeflerini aktarmak amacıyla Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenledi.
Dünya genelinde 230 ülkede 260 milyon kullanıcıya sahip olduklarını belirten LINE Türkiye'de kullanıcı sayısını 4 kat arttırdıklarını, uygulamalarına son olarak ücretsiz görüntülü arama seçeneğini eklediklerini açıkladı. Açıklamada Türkiye'ye özel sticker setleri ve hizmetler sunmaya hazırlanan LINE'nın yıl sonuna kadar Türkiye'nin en popüler platformu olmayı hedefledikleri de kaydedildi.
LINE PLUS Corporation İcra Kurulu Direktörü HyunBin Kang, Türkiye'nin hızla gelişen dijital ekonomisi ve genç nüfusuyla LINE için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. "Türkiye'ye gelirken hedefimiz Türkiye'nin en popüler mobil platformu olmaktı" diyen HyunBin Kang, Türkiye'nin mobil uygulamalar için umut veren bir pazar olduğunu ve LINE kullanıcılarının sayısının tüm dünyada hızla arttığına değinerek "Ağustos 2012'e oranla kullanıcı sayısı yüzde 460 oranında arttı. LINE'dan gönderilen mesaj sayısı Ağustos ayında 7 milyara ulaştı ki bu alanda da Ağustos 2012'ye göre yüzde 440 artış anlamına geliyor. Hedefimiz tüm dünya çapındaki bu başarı grafiğine Türkiye'de de ulaşmak. Türkiye'den çok umutluyuz" dedi.

-TÜRKİYE'DE YEREL İŞBİRLİKLERİYLE BÜYÜYECEĞİZ
"HyunBin Kang'ın ardından söz alan LINE PLUS Corporation'dan LINE İş Geliştirme Bölümü Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Başkanı Minho Goh da LINE'nın son güncellemesinin ardından görüntülü konuşma ve Snap Movie özellikleriyle fark yarattığını, uygulama mağazalarında, "ücretsiz uygulamalar" kategorisinde 55 ülkede ilk sırada yer aldığını söyleyerek Türkiye'deki kullanıcılarına özel uygulamalar ile öne çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye'de başarıya ulaşmak için güçlü işbirlikleri kurmanın önemli olduğunu ve Türkiye'de yerel işbirlikleriyle büyümeyi önemsediklerinin altını çizen Minho Goh, ilk adım olarak Nokta(www.izlesene.com) ve MCD Dijital'le çalışmaya başladıklarını ifade etti. Bu iş ortaklarıyla çok başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını belirten Minho Goh, "İş ortaklarımız her geçen gün büyüyen internet dünyasında öne çıkmayı başarmış isimler. Onlarla yapacağımız çalışmalarla birlikte LINE kullanıcıları ortaklarımız tarafından sunulan eğlenceli ve bilgilendirici içeriklere mobil cihazlarıyla daha hızlı ulaşacaklar" açıklamasında bulundu.
-ERDİL YAŞAROĞLU'NUN ÇİZGİLERİ VE UĞUR GÜRSOY'UN FIRAT KARAKTERİ LINE'DA
LINE, Türkiye'ye Gürbey İleri, Kerem Bursin ve Kadir Doğulu'nun rol aldığı reklam kampanyasıyla merhaba dediklerini aktararak Türkiye'ye özel çalışmalara da başladıklarını bildirdi. Erdil Yaşaroğlu'nun LINE'a özel karakterlerinin yanı sıra Karikatürist Uğur Gürsoy'un yarattığı karakatür karakteri Fırat'ı da siticker portföyüne katmaya hazırlandıklarını ekleyen Minho Goh, bu kararı almakta en büyük etkinin Türkiye'nin kendine has, gelişmiş mizah duygusu olduğunu işaret etti.
Son olarak Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ise şunları dile getirdi:
"Yıllardır karikatür çiziyorum. Aklımdakileri anlatıyorum. Bu benim bildiğim en iyi iletişim yolu şimdi bu iletişim yolunu LINE sayesinde herkesle paylaşma fırsatı elde ettim. Artık hep birlikte çizgiyle konuşacağız. Bu da beni çok mutlu ediyor"dedi.