Türk Telekom, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Treasury Today Adam Smith Ödülleri’nin En İyi Yabancı Para Çözümü (The Best Foreign Exchange Solution 2016) kategorisinde "En Takdir Edilen Proje" ödülüne layık görüldü. Ödüller, Londra’da düzenlenen gala töreninde sahiplerini buldu.

Finansal riskleri en aza indiren risk ölçüm sistemi

Finansal piyasalarda kurdaki dalgalanmaları tespit ederek erken pozisyon almaya olanak sağlayan ve böylelikle riskleri en aza indirmeyi hedefleyen risk ölçüm sistemi çözümü, Türk Telekom’a uluslararası ödül kazandırdı. Türk Telekom, finansal riskleri etkin bir şekilde yönetmek amacıyla kullanmış olduğu risk ölçüm sistemi ile ‘En Takdir Edilen” (Highly Commended Winner) proje ödülünün sahibi oldu.

Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Murat Kırkgöz; “Türk Telekom olarak hem teknolojimiz, hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital devrimine liderlik ediyor, yenilikçi çözümlerimizle de sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz. İngiltere’nin saygın yayınlarından Treasury Today’in, düzenlediği Adam Smith Ödülleri’nden değerli bir ödül aldık. Finansal alanda kullandığımız risk ölçüm sistemi çözümümüz, iş süreçlerimizde yenilikçiliğe ve inovasyona verdiğimiz değerin güzel bir örneği” dedi.

Treasury Today Adam Smith Ödülleri, 1982 yılından beri düzenleniyor; Finans dünyasında birçok saygın şirkete, ekonomiste, finans yöneticisine ve ayrıca sektöre yön verenlere veriliyor.