Vodafone’un müşteri hizmetlerine yönelik yapay zekâ tabanlı bir dijital asistan olarak konumlandıracağı TOBi, abonelerin fatura, tarife, cihaz fiyatları gibi konulara ilişkin sorularını kesintisiz, hızlı, net ve tutarlı bir şekilde ve insan müdahalesi olmadan yanıtlamayı amaçlıyor.

Ana dili Türkçe olan TOBi’nin geliştirilmesi, yapay zekâ alanında Türkçenin önceliklendirilmesi bakımından büyük taşıyor. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Türkiye’nin dijital geleceğine olan yatırımlarının devam ettiğini belirterek, “Vodafone ile hayata geçirdiğimiz chatbot projesi, sıradan bir iş birliği değil. İki global güç olarak el ele verdik ve Türkçemizi yapay zekâ çalışmalarında üst sıralara taşıyıp bizi gururlandıran bir projeye imza attık. Dünyada en çok konuşulan İngilizce, İspanyolca gibi dillerle birlikte bu uygulamayı Türkçe hayata geçirerek Türkçenin de önceliklendirilen diller arasında yer almasını sağlayarak büyük bir başarıya imza attık” dedi.

Yeni dijital asistan

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan da, Vodafone’luların yeni dijital asistanı TOBi’nin ‘Vodafone Yanımda’ uygulaması içinden erişilebilen yeni bir müşteri iletişim kanalı olacağını söyledi. Deegan, “Temelde amacı, müşterilerimizin Vodafone’dan aldığı veya almak istediği hizmetler konusunda onlara yardımcı olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak. Müşterilerimiz, TOBi ile yazışarak, faturalarından, data kullanımlarına kadar birçok konuda bilgi alabilecekler” diye konuştu.