İstanbul Finans Zirvesi'nin (IFS) açılışında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bostan, düşük büyüme ortamının karşımıza çıkaracağı riskleri fırsata çevirmek için eğitim, bilim, Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona yatırım yapılmasının önemine dikkat çekti. Bostan, "Turkcell olarak planlarımızı hem ekonomimize katkı sağlama vizyonu, hem de müşterilerimize en yüksek katma değeri yaratma perspektifiyle yapmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen 4.5G ihalesinde 1.6 milyar euro ödeyerek aldığımız frekans kapasitesi, bunun en güzel örneklerinden bir tanesi" diye konuştu. 

İTİCİ GÜÇ ARTIK YOK 
Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bostan, Çin ve gelişmekte olan ülkelerin artık dünyanın itici gücü olmayacağını belirterek, "Bu çok net bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Gelişmekte olan ülkeler bu yıl geçen yıldan çok daha yavaş büyüme kaydedecekler. Çin, ABD ve gelişmekte olan ülkelerin dünyanın toplam büyümesinin yüzde 80'ini temsil ettiğini düşündüğümüzde bu gerçekten endişe verici bir durum" dedi. 

DİJİTALLEŞME BÜYÜTÜYOR 
İçinde bulunulan konjonktür ele alındığında endişelenmemenin elde olmadığını dile getiren Bostan, şöyle devam etti: "Bununla beraber inancımızı kaybetmemek için ben ülkemizin çok önemli avantajları olduğunu düşünüyorum. Birincisi; geçmiş yıllarda yaptığımız çalışmalar, yapısal reformları devam ettirirsek bize avantaj sağlayacak. İkincisi; nüfus yapımız, güçlü bankacılık sistemimiz, alternatif pazarlarıyla beraber gelişmekte olan finans sektörümüz bize önümüzdeki 10 yıllarda önemli bir baz teşkil edecek." Bostan, yapılan araştırmalara göre dijitalleşmenin yüzde 10 arttığı ülkelerde her yıl büyümeye yüzde 2 katkı sağlanıldığını da kaydetti.