SERAP SÜRMELİ-TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Çağatay Aynur, “2017’de hedeflerimizi gerçekleştirip yeni istihdam alanları oluşturacağız. Yıl sonuna kadar toplam 1.500 kişiye daha iş imkanı sağlayacağız” dedi.

Turkcell Global Bilgi’nin 2016 yılı finansal sonuçları ve 2017 hedefleri bugün The St. Regis Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aynur, teknolojigundem.com’un “2017 yılında sektör ne kadar büyür? İstihdam öngörünüz nedir?” sorusuna “Sektörün yüzde 8 civarında büyüyeceğini ve 5 bin istihdam sağlanılacağı öngörülüyor” cevabını verdi. 

 “ARTIK GENÇLERİMİZ MEMLEKETLERİNİ TERK ETMİYOR”

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Çağatay Aynur, “Turkcell Global Bilgi olarak şirketimizi sadece çağrı merkezi olarak değil, baştan uca müşteri deneyimini tasarlayan ve uygulayan bir merkez olarak konumluyoruz. Kurumsal müşterilerimizin; satış, tahsilat, müşteri deneyimini iyileştirme ve müşteri memnuniyetini artırma hedeflerini birlikte belirleyerek stratejik bir iş ortağı olarak hareket ediyoruz. Akıllı telefon, bilgisayar, internet ve sosyal medya kullanımındaki artış ile tetiklenen interaktif iletişim ihtiyacı, beklentileri değiştirerek müşterilerin zaman ve mekân sınırı olmadan hizmet alma talebini artırdı. Bu kapsamda, dijitalleşmeye yatırım yaparak her kanaldan etkin müşteri deneyimi sunmayı ve operasyon kalitemizi artırmayı hedefliyoruz. Anlık mesajlaşma platformları üzerinden müşteri hizmetleri sunmak ve robotlar öncelikli yatırımlarımız olacak. Tamamen kendi kaynaklarımızla geliştirdiğimiz RobotSale uygulaması ile yepyeni bir satış mecrası oluşturduk” dedi. Aynur sözlerine şu şekilde devam etti: “Sektör yatırımlarının Anadolu’ya kaymasına öncülük eden ve farklı illerde gerçekleştirdiği yatırımlarla binlerce kişiye yeni iş imkanı sunan şirketimiz bu anlamda ülke ekonomisine büyük katkılar sunuyor. Çağrı merkezleri sayesinde Anadolu’da eğitim görmüş gençlerimiz iş bulmak amacıyla artık büyük şehirlere gitmek zorunda kalmıyor,  çağrı merkezlerinin sunduğu iş imkanlarıyla doğduğu, büyüdüğü şehirde hayatlarını kurma şansını yakalayabiliyor. 2017’de hedeflerimizi gerçekleştirip yeni istihdam alanları oluşturacağız. Yıl sonuna kadar toplam 1.500 kişiye daha iş imkanı sağlayacak olmaktan ötürü çok mutluyuz. Ülkemizin geleceği olan gençlere yatırım yapmaya devam edecek, hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

TEKNOLOJİ GüNDEM’İN SORULARINI YANITLADI

-2017 yılında sektör büyümesi ve istihdam öngörünüz nedir?

-Sektörün yüzde 8 civarında büyüyeceği öngörülüyor. İstihdam olarak baktığınızda da 5 civarında bir istihdam öngörülüyor. Ama bankacılık tarafında regülatif bir düzenleme çok ciddi bir etki yaratabilir. Bankacılık gibi hem müşteri beklentisi yüksek hem olgunluğu çok yüksek bir sektörde çok daha büyük bir patlama olabilir.

-Çağrı Merkez’lerinde İngilizceden sonra hangi dil tercih ediliyor?

-Arapça ikinci sıraya yerleşti diyebiliriz.

1500 KİŞİYE DAHA YENİ İŞ KAPISI

Erzurum Çağrı Merkezi ile sektörde bir ilki gerçekleştirerek sektörün Anadolu’daki yatırımlarına öncü olan ve bugün toplam 11.200 kişiye istihdam sağlayan Turkcell Global Bilgi, 2017’de  Anadolu’daki yatırımlarına hız kesmeden devam ederek 1.500 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Tüm lokasyonlarında kapasite kullanım oranını arttırma hedefi ile yıla başlayan şirketin yapacağı işe alımların en büyük hacmini müşteri temsilcisi pozisyonu oluşturacak. Müşteri temsilcisi dışında bilgi teknolojileri, finans, insan kaynakları, iş geliştirme gibi spesifik uzmanlık pozisyonları için de istihdam alanları açılacak.

FİNANSTA VE ÖZEL SEKTÖRDE BÜYÜME 

Sektörde bankalara dış kaynak hizmeti sunan ilk 3 firma arasında yer alan Turkcell Global Bilgi, 2016 yılında finans sektöründe %31’lik bir büyüme kaydetti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl portföyüne yeni müşteriler ekleyerek hizmet ağını genişleten ve çeşitlendiren Turkcell Global Bilgi, özel sektörde gösterdiği %28’lik büyüme ile de önemli bir başarıya imza attı ve hizmet verdiği müşteri sayısını Turkcell dahil 60’a ulaştırdı.