Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şu anda yeni bir dijital servisinin heyecanını yaşıyor, bu da yeni nesil ‘Altın Rehber’ ‘UpCall.’ Geçen günlerde görüştüğümüz Terzioğlu, heyecanlı bir şekilde cebinden çıkardığı telefon üzerinde uygulamayı gösterip geçmişte kulanılan altın rehberi hatırlatarak, “Kullanıcılar, artık 11818’in rehberinden daha fazlasını sürekli yanında taşıyacak” dedi. Telefon rehberinde kayıtlı olmayan numaralardan gelen çağrıların kime veya hangi kuruma ait olduğunu UpCall ile gösterdiklerini belirten Terzioğlu, “Böylece banka, restoran, resmi kurum, market, kuru temizlemeci ya da henüz telefonunu kaydetmediğiniz biri aradığında, telefon ekranında anında kimin aradığı görülebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, arama nedenini yazarak karşı tarafın çağrısıyla birlikte neden arandığını görebiliyor. Örneğin; bir çağrı merkezi aradığında telefonu açmak istemeyebilirsiniz. Ancak çağrı merkezi ararken sizin ekranınızda, ‘Şüpheli harcamanız için arıyorum’ diye yazdığı zaman telefonu açarsınız” dedi.

ÜCRETSİZ İNDİRİLİYOR

Terzioğlu’nun UpCall’da altını çizdiği diğer bir özellik kişi ve mekan arama özelliği. Uygulamanı sağ üst köşesinde yer alan arama butonuna basıldığında kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor. UpCall’un rehber bölümü, ad, soyad ve il seçilerek telefon numarasını bilmediğiniz kişilerin numarasını ekrana getiriyor. Terzioğlu, “Örneğin; eczane yazdığınızda en yakın eczanelerin telefon numarası ve adresi ekrana geliyor. Aranan mekanın kullanıcılara göre mesafesi, harita üzerindeki yerini de gösteriyoruz” dedi. UpCall’un grup aramasından da bahseden Terzioğlu, şunları söyledi: “Bu özellikle tek dokunuşla kullanılabiliyor. Bir grup oluşturup, gruptaki herkesi aynı anda arama ve hep birlikte sohbet etme imkânı sunuyoruz. Bunun için aranılan kişilerde UpCall uygulamasının yüklü olması gerekmiyor.” Terzioğlu, kullanıcıların uygulamayı keşfettiklerini belirterek, “500 bin kullanıcıyı aştık” dedi. UpCall Apple Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor.

‘YAANİ İLE HEDEFTE BÖLGE ÜLKELER VAR’

TURKCELL’in üzerinde çalıştığı yerli arama motoru ‘Yaani’nin çıkışı için doğru zamanlamanın önemli olduğunu belirten Terzioğlu, Yaani’nin hem Türkçe’de hem de Arapça’da çok sık kullanılan bir kelime olduğunu kaydetti. Terzioğlu, “Ayrıca Yaani, Rusların da Yandex’in ilk üç harfi sebebiyle arama motoru denilince alışkın olduğu kelimelerden. Yaani, bu pazarlara çok uyan bir marka” dedi. Arama motorlarının tahmin edebilme kabiliyetine göre geliştirildiğini söyleyen Terzioğlu, “Yeni nesil arama motorları, kullanıcılara çok daha fazla imkan ve araç sunacaklar. Öncülük yapmak istiyoruz” dedi. (Hürriyet / Ahmet Can)